Eczacıya şiddete sert tepki: Kabul edilemez

Güncelleme Tarihi:

Eczacıya şiddete sert tepki: Kabul edilemez
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2020 23:20

Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, Mamak’ta bir eczaneden aldıkları maskeyi beğenmeyen çiftin, tehdit ederek ve ilaçları fırlatarak eczane çalışanlarına uyguladığı şiddete tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Eczane çalışanlarının şiddete maruz kalmasının asla kabul edilemeyeceğini belirten Ercanlı, koronavirüsle mücadelede sağlık çalışanlarının emeğinin büyük olduğunu hatırlattı ve toplumun, sağlık çalışanlarının yanında olması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Pandemi sürecinde de sağlıkta şiddet, maalesef en önemli gündem maddelerimizden biri olmaya devam ediyor. Sağlıkta yaşanan şiddet, sağlık hizmetlerini aksatmakta ve verilen hizmetin kalitesini düşürmekte. Halk sağlının korunması için zor şartlar altında fedakarca mücadele eden sağlık çalışanlarına uygulanan her türlü şiddet bir an önce son bulmalı. Sağlık sisteminde ilaç ve sağlık danışmanlığı gibi son derece önemli bir görevi yerine getirerek birinci basamak sağlık hizmeti veren eczacıların ve eczane çalışanlarının şiddete maruz kalması asla kabul edilemez.

EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALILAR

Sağlıkta şiddetin normalleşmesine ve sıradanlaşmasına hiçbir şekilde izin vermeyecek, meslektaşlarımızı ve çalışma arkadaşlarımızı korumaya devam edeceğiz. 15 Nisan 2020’de yasalaşan ‘Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ gereği; fiili işleyen saldırganların bir an önce bulunarak en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.” 

Eczacıya şiddete sert tepki: Kabul edilemez

Mamak Misket Mahallesi’ndeki bir eczaneden aldığı maskeyi beğenmeyen kadın ile beraberinde gelen erkek; önceki gün çalışanlara sözlü tacizde bulunup, sağlık ürünlerini fırlattıktan sonra ortadan kayboldular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!