Dünya müziği Ankara’ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya müziği Ankara’ya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 02:00

“Sihirli Flüt” ünvanlı uluslararası sanatçı Şefika Kutluer adına düzenlenen Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, bu yıl 2-20 Aralık’ta düzenlenecek. 7.’si gerçekleşecek olan festivalde Çin’den Meksika’ya, Kore’den Yunanistan’a kadar çok sayıda ülkeden sanatçı ve gruplar sahneye çıkacak.

Haberin Devamı

Dünya müziği Ankara’ya geliyor

‘Doğu Batı İle Buluşuyor’ temalı festival, 2 Aralık’ta İstanbul’da Zorlu Performans sanatları Merkezi’nde gerçekleşecek açılış konseriyle başlayacak. Gecede Şefika Kutluer’e şef Vinicius Kattah yönetimindeki Avusturyalı Tutti Mozart Orkestrası eşlik edecek. Konserde Mozart’ın dostu ve hamisi olan flütist Johann Baptist Wendling’in konçertosunun ilk seslendirmesi yapılacak. 

FADO GECESİ

Festivalin sonraki konserleri ise Ankara’da Nazım Hikmet Sanat Merkezi’nde yapılacak. İstanbul’daki açılış konseri, 4 Aralık’ta Ankara’da düzenlenecek. 12 Aralık’ta Fransız piyanist ve besteci Stephane Blet’le birlikte Şefika Kutluer, klasikten caza bir repertuvar sunacaklar. 14 Aralık’taki konserde TSK Armoni Mızıkası Orkestrası Şefika Kutluer’e eşlik edecek. Atatürk ve silah arkadaşlarının anılacağı konserin geliri “Mehmetçik”e bağışlanacak. 16 Aralık’ta Fado konseri yapılacak. Fado’cu Margarida Moreira, Portucalis grubuyla birlikte Fado eserleri seslendirilecek.

Haberin Devamı

BEATLES VE ELVIS ŞARKILARI

Ankara’daki son konser 19 Aralık Pazartesi akşamı düzenlenecek. Şefika Kutluer ve Peter Breiner yönetimindeki Bilkent Yaylılar Orkestrası, John Lennon’un “Imagine’ isimli şarkısı ile konserine başlayacak. “Beatles” ve “Elvis Presley”in unutulmaz şarkıları, Barok tarzı klasik müzikle seslendirilecek. Aynı konser, 20 Aralık akşamı İstanbul’da Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde yapılacak.

BAKMADAN GEÇME!