Dört sergi bir arada

Güncelleme Tarihi:

Dört sergi bir arada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2020 09:51

Galeri Soyut, dört farklı sergiye ev sahipliği yapıyor. Duygu Aydoğan’ın ‘Başka Yer’, Lütfü Kaplanoğlu’nun ‘Rem Uykusu’, Halil Coşkun’un ‘Palete Yansıyanlar’ resim sergileri ile Fidan Tonza’nın ‘Şeylerin Dönüşümü’ isimli seramik sergisi, izleyicinin beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

Ankara’nın önde gelen sanat galerilerinden Galeri Soyut, dört farklı sergiye ev sahipliği yapıyor. Açılışı geçtiğimiz günlerde yapılan sergiler, 19 Şubat’a kadar ziyarete açık olacak. Üç farklı salonda ziyaret edilebilecek olan sergilerde resim ve seramik çalışmaları yer alıyor. Açılışa katılan davetliler, sanatçılardan eserler hakkında bilgi alırken, çalışmaları da yakından inceleme fırsatı buldu.

Dört sergi bir arada

Duygu Aydoğan, ‘Başka Yer’ isimli sergisinde insan-doğa ilişkisini ele alırken, gelecekte insanlardan geriye kalan dünyanın nasıl bir yer olacağını sorguluyor.

Dört sergi bir arada

Dedesinden dinlediği distopik hayat hikâyelerinin etkisinde, yaşadığı toprakların psikolojik durumlarını irdeleyen Lütfü Kaplanoğlu, Anadolu mitolojisinde önemli yeri olan toprak, ağaç ve su kültü ile resimlerini oluşturuyor.

Dört sergi bir arada

Usta sanatçı Halil Coşkun, tekile indirgenen kuş figürlerini kaligrafik bir tat içinde sunuyor.

Dört sergi bir arada

Fidan Tonza, zihinsel bir oyun mantığı üzerine kurguladığı eserlerinde, hazır nesnenin seramik malzeme ile tekrar üretimi ve çaydanlık formuna dönüşüm sürecine dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!