Dört mutfaklı Beyaz Saray

Güncelleme Tarihi:

Dört mutfaklı Beyaz Saray
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 00:00

Kısa bir süre önce hizmete giren White House, dört farklı restoranı bünyesinde bulunduran farklı konseptinin yanı sıra, dekorasyonu, yemekleri, hizmet anlayışı, fiyatları ve müşteri profiliyle şimdiden Ankara’nın gözde mekanları arasına girdi.

Avrupa, Asya ve Türk mutfaklarını buluşturan Güniz Sokak’taki White House, Balzamik Soslu Ahtapot’dan Peynir Fondü’ye, T-Bone Steak’den Istakoz’a çok çeşitli lezzetleri Ankaralıların beğenisine sunuyor. İçerisinde "Resto Steak & Macaroni", "Siya Sea Food", "Nar-ı Kebap" ve "Lunch-Box" adlı dört restoranın bulunduğu White House, restorancılıkta sekiz yılı geride bırakan Faruk Pekşen’in "sıradan bir restoran istemedim" diyerek açtığı bir mekan.

"Çok düşündüm, araştırdım, gezdim ve sonunda bütün mutfakları buluşturan bir yer açmaya karar verdim" diyen Pekşen, bürokratlardan iş adamlarına, öğrencilerden diplomatlara çok çeşitli bir müşteri kitlesine sahip olduklarını kaydediyor.

RESTO’DA DÜNYA MUTFAĞI

Dünya mutfaklarından örneklerin sunulduğu Resto’nun spesiyalleri arasında Fransız Soğan Çorbası, Balzamik Soslu Ahtapot, üç çeşit Fransız peynirinden yapılan Peynir Fondü, Pesto Soslu Mozzarella Peynir Kulesi, Bostan Sebzeleri Salatası, Thai Usulü Biftekli Salata, Amerikan T-Bone Steak ve Istakoz yer alıyor. Istakoz yemek isteyen müşterilerin iki gün önceden haber vermesi gerektiğini çünkü canlı olarak İstanbul’dan getirttiklerini belirten Pekşen, yakında ABD’de oldukça popüler bir lezzet olan olan King Crab’i de mönülerine ekleyerek Ankara’da bir ilki geçekleştireceklerini belirtti. Resto’nun vazgeçilmez tatlarından biri ise mevsim meyveleri ile birlikte sunulan Sıcak Çikolata Fondü ie Cheesecake’ler. Resto’da fiyatlar başlangıçlar için 6-16 YTL, steak’ler için 23-36 YTL, makarnalar için 12-16 YTL arasında değişiyor.

NAR-I KEBAP

Restoran bünyesindeki diğer mutfak ise güneydoğu yemekleri sevenlere hitap eden Nar-ı Kebap. Buradaki favori yemek, kuzu etinin kıyma haline getirilmesiyle yapılan "zırhlama". Bu etin kokmadığına garanti veren Pekşen, diğer bir özel lezzetin ise tahin, sarımsak ve tereyağı ile yapılan sıcak patlıcan salatası. Nar-ı Kebap’ın diğer beğenilen lezzetleri arasında sıcak humus, ekşili kuru patlıcan, baba gannuş, küşleme (kuzu bonfile), patlıcan kebap, nar-ı kebap, künefe bulunuyor. Ayrıca isteyenlere 1 metre uzunluğudaki gondollar üzerinde ortaya karışık kebap geliyor. Nar-ı Kebap’ta başlangıçların fiyatları 1.75-6 YTL, salataların 5-6 YTL, ana yemeklerin 12-16 YTL arasında değişiyor.

KIŞ BAHÇESİ GELİYOR

Özellikle Tunalı Hilmi’deki iş çevresine hitap eden Lunch Box’ta ise Akçaabat köfteden fajitas’a, pizza’dan wrap’lere kadar farklı tatları bulmak mümkün. Dünya şarapları ve barıyla da iddialı olan White House’da taze meyvelerle yapılan smoothies, badem şurubuyla yapılan özel bir kokteyl olan Mai-Tai, frozen margaritas, frozen dai quiris beğeniliyor. Park yeri ve bahçesiyle hizmet veren, yakında kış bahçesi yapılacak olan White House’da üç ayrı mutfaktan catering hizmeti de veriliyor.

’Siyasi’ food

White House’un iddialı olduğu diğer bir restoranı ise deniz ürünlerindeki yaratıcı tatlarıyla dikkat çeken "Siya Sea Food". Restoranın adının hızlı okunduğunda "siyasi food" (siyasi yemek) olarak anlaşıldığını belirten Pekşen, "Bu, sadece siyasiler gelsin demek değil tabi" diye ekliyor gülerek. Siya’nın favori lezzetlerinin başında Foroz usulü buğulamalar geliyor. Kendisi de Karadeniz Forozlu olan Pekşen, bu özel buğulamayı kalkandan levreğe çok çeşitli balıklarla yapabildiklerini, Ankara’da ise bir tek kendilerinin yaptığını vurguladı. Siya’nın diğer spesiyalleri arasında kaya koruğu, deniz börülcesi, midyeli lahana sarma, karidesli levrek sarma gibi mezeler; karides tava; kalamar dolma ve ızgara; kalamr yumurtası güveç; ıstakoz; günlük mevsimlik balıklar; dondurmalı irmik tatlısı geliyor. Siya’da fiyatlar sıcak ve soğuk mezeler için 5-16 YTL arasında değişiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!