Doğu Türkistan tatları Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

Doğu Türkistan tatları Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2021 21:23

Üç kardeşin kurduğu ve ismini de buradan alan Kardeşler Uygur Mutfağı, Doğu Türkistan’ın yöresel yemeklerini Ankaralıların beğenisine sunuyor. Restoran, hamur ve etin leziz karışımlarından oluşan menüsüyle geniş bir müdavim listesine sahip.

Haberin Devamı

Türkiye’ye daha önce turistik ziyaretlerde bulunan Muhtalif Bakri, ülkesindeki baskı ve siyasi karışıklıklar sonrası 2016’da İstanbul’da kalmaya karar verdi. Uygur Mutfağı’nı ilk olarak İstanbul’da açan Bakri, özellikle Türklere de hizmet etmek istiyordu ama istediği müşteri kitlesini orada yakalayamadı ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde arayışlara başladı. Burdur, Kastamonu derken yolu Ankara’ya düştü. Muhtalif Bakri’nin restoranı beraber işlettikleri kardeşi Ayşegül Bakri, neden Ankara’yı tercih ettiklerini ise şu sözlerle anlattı: “Ankara, ilk olarak iklimiyle ağabeyimin çok hoşuna gitti. Bizim Doğu Türkistan da Ankara gibi kuru bir iklime sahip ve nem yok. Ayrıca burada daha önce açılmış ve uzun süredir hizmet vermeye devam eden başka bir Uygur restoranı da var. Bu yüzden ağabeyim Ankara’ya yerleşip burada bir aile restoranı açmaya karar verdi.”

Doğu Türkistan tatları Ankara’da


ÖĞRENCİLER VE DİPLOMATLAR

Kendisinin Hollanda’da suşi restoranı işlettiğini belirten Ayşegül Bakri, ağabeyi Muhtalif Bakri’nin 2018’de Ankara’daki restoranı açtıktan sonra suşi restoranını kapatarak yardım için Başkent’e geldiğini ifade etti. Ablası Aygül Kabakçı’nın da restoranda çalıştığını aktaran Ayşegül Bakri, Ankara’dan çok memnun olduklarını belirtti. Ayşegül Bakri, Türk müşterilerinin yanı sıra Ankara’da yaşayan diplomatların ve öğrencilerin de yoğun olarak kendilerini tercih ettiğini aktardı. Özellikle Ankara’da görevli NATO askerlerinin düzenli paket sipariş verdiğini dile getiren Bakri, pandemi döneminde kapanmadıklarını paket servis nedeniyle yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

TAZE SARIMSAK VE ZENCEFİL

Restoranın menüsü; erişte ve mantı çeşitleriyle, et ve tavuk yemeklerinden oluşuyor. Her yemekte mutlaka taze sarımsak ve zencefil kullanılıyor. Hamur ve etin usta ellerde bir araya geldiği yemekler arasından bazıları ise müşterilerin vazgeçilmezlerinden. Makarna kavurması, menünün favorisi. El yapımı makarna olan ‘leğmen’, et ve tavuk soslu çeşitleriyle sunuluyor. Mantılar, Kayseri mantısına nazaran oldukça büyük. Su mantısı, mantı kızartması gibi çeşitleri mevcut. Mantı çorbası olan ‘cüçüre’, soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklarda şifa niyetine içiliyor.

Haberin Devamı

Doğu Türkistan tatları Ankara’da

Kardeşler Uygur Mutfağı, haftanın her günü 10.00 ve 22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Doğu Türkistan tatları Ankara’da

Bol baharatlı makarna kavurmasında ilk olarak et yüksek ateşte kısa bir süre pişiriliyor. Ardından zencefil, sarımsak, kırmızı biber etle birlikte kavruluyor ve son olarak elde açılan makarna ilave ediliyor. Yaklaşık iki dakikalık pişirmeden sonra servis ediliyor.

Doğu Türkistan tatları Ankara’da

Mantılar, buharda pişiriliyor. Mantı menüsünün gözdesi olan mantı kızartması, buharda pişirildikten sonra kısa bir sürede tavada az yağla birlikte kızartılıyor.

Doğu Türkistan tatları Ankara’da

İçinde kıyma ve soğan olan Samsa böreği, başlangıç menüsünde yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!