Dışarıda kayıtlı Sincanlılara nüfus çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Dışarıda kayıtlı Sincanlılara nüfus çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2018 16:23

Sincan’da resmi nüfusun 525 bin olarak belirlenmesine rağmen kaydı dışarıdakilerle birlikte gerçek nüfusun 700-800 bin civarında olduğunu belirten Başkan Murat Ercan, “Vatandaş buna hassasiyet göstermeli. Vatandaşa çağrı yapıyorum. Lütfen yaşadıkları şehre kayıtlarını aldırsınlar” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara, 2019’da yapılacak yerel seçimlerin nabzını ‘Seçime 1 Kala’ yazı dizisiyle tutuyor. Seçime 1 Kala’nın sekizinci konuğu Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan oldu. Başkan Ercan, Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve haber ekibinin sorularını yanıtladı.

Dışarıda kayıtlı Sincanlılara nüfus çağrısı

* Başkanlıkta beşinci ayı geride bıraktınız. Bu süre içerisinde ‘Sincan’a kazandırdığım veya yaptığım en büyük çalışma şudur’ dediğiniz hangisi? Sincan ile ilgili hangi tespitleri yaptınız?

Sincan son 40 yılda 20 kat büyümüş. En önemli gördüğüm mesele bu hızlı büyümenin planlanması. Planlı imar ve kent estetiği meselesinin Sincan’ın geleceği açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Sincan çok hızlı göç alan bölge. Bir anda genişleme sahasının nüfuslaştığını görüyoruz. Planlı kentleşme konusunu önemsediğimiz için TOKİ ile beraber Saraycık’ta 20 bin konutluk kentsel yenileme projesi yürütüyoruz. 6 binini TOKİ yapıyor geri kalanı da özel şahıslar eliyle yapılacak. Sincan’ın ana arterlerle bağlantısını sağlamak da çok önemli. Eskişehir Yolu ve İstanbul yolu arasında ağustos ayında Başbakanımızın temelini attığı yolla Çevre Yolu bağlantısını sağlayan güzel bir koridor kazanacağız. Saraycık’ın arka tarafını Eskişehir Yolu’na bağlamak için projemiz var. Plan çalışması devam ediyor son aşamaya geldi. TOKİ ile başlattığımız bir çalışma. Aşağıyurtçu’dan Eskişehir Yolu’na bağlanmak üzere bir koridorumuz daha olacak. Sincan’da resmi nüfus 525 bin ama fiilen 700-800 bin civarında olduğunu düşünüyoruz. Civar yerlerde memleketlerine kayıt olanlar var. Bununla ilgili de ciddi bir kamuoyu çalışmasının yapılması gerekiyor. Biz 525 bin nüfuslu bir şehir olarak merkezi bütçeden destek alıyoruz. Vatandaş kendisine yapılacak hizmet kalitesini ve çeşitliliğini artırmak için aslında buna hassasiyet göstermeli. Vatandaşa çağrı yapıyorum. Lütfen yaşadıkları şehre kayıtlarını aldırsınlar.

Haberin Devamı

Dışarıda kayıtlı Sincanlılara nüfus çağrısı

Haberin Devamı

HEDEFİMİZ KİMSENİN İŞSİZ KALMAMASI

*Sincan’da ciddi bir sanayi potansiyeli de var. İlçe bu organize sanayi bölgelerinden yeterince yararlanabiliyor mu? Buralarla ilişkileriniz nasıl?

Yenikent’ten başlamak üzere Temelli bölgesine kadar 6 tanesi organize sanayi olmak üzere yaklaşık 10 tane sanayi bölgesi var. Katkısı elbette var, ancak Sincan yeterince faydalanamıyor. Biz bunlardan faydalanmanın yollarını arıyoruz. Yönetimleriyle bir araya geliyoruz. Sadece Birinci Organize Sanayi Bölgesi’nde mesai nüfusu 40 bin. Bu noktada Birinci Organize Sanayi ile çalışma yapıyoruz. 40 bin çalışan nüfusa sahip olan bu bölgenin büyüme hızlarına bakıldığında her yıl 2 bin nitelikli elemana ihtiyaç duyuyorlar. Biz onlara, ‘sizin ara elamana ihtiyacınız var. Sincan’da da iş arayan gençlerimiz var. Gelin birlikte bir şeyler yapalım’ dedik. ‘Siz finans noktasında destek olun buraya gelen öğrencilerimize aylık harçlık verin. Fiziki yapılarımıza ekipmanlarımızı oluştururken destek olun’ dediler. Biz de olur dedik. Beraber bir eğitim mekanı oluşturuluyor. Bu mekanda işin niteliğine göre 5-6 aylık eğitimle bitirir bitirmez hemen işe başlayacak vasıf kazandırılmış elemanlar yetiştirilecek. Sincan’da kimsenin özellikle gençlerin işsiz kalmaması hedefimiz var.

Haberin Devamı

* Seçime kadar tamamlayacağız dediğiniz projeler hangisi?

Yenikent’e alternatif bir yol çalışıyoruz şu anda. Meclis’ten de karar aldık. Ayrıca Başkentray Yenikent’e uzatılıyor. Önümüzdeki haftalarda bütün ihaleyle ilgili prosedürler tamamlanıp inşallah temeli atılacak. Başbakanımızın ağustos ayında temelini attığı ve devam eden yeni yol var. Yenikent’te merkez camimizi de oraya alarak bir kent meydanı oluşturacağız. Camiden boşalan alana da kültür merkezi düşünüyoruz. Devam eden Fatih bölgesinde kültür kongre merkezimiz var. O bölgede yine 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu yapıyoruz. Kapalı spor salonunun altında yeni bir futbol sahası yapacağız. Merkezde Sincan Lisesi ve mevcut stadın olduğu alanı yıkacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı da Şahintepesi mevkisinde kapalı spor salonu, futbol sahası, yüzme havuzu ve yedi farklı spor faaliyetine yönelik alanlardan oluşan bir kompleks yapıyor. Valilikle devam ettirdiğimiz spor yatırımlarında da beş tane çim saha, üç tane kapalı spor salonu, iki tane yüzme havuzu ve çok sayıda halı sahadan oluşan spor yatırımı yapılıyor.

Haberin Devamı

Dışarıda kayıtlı Sincanlılara nüfus çağrısı

12.CADDE VE AYAŞ YOLU’NDAN METROBÜS HATTI

* İlçenizde sorun olarak gördüğünüz başlıklar nedir?

Kentsel yenileme meselesi Sincan için önemli. Zamanla merkezde de bu ihtiyacın bariz bir şekilde ortaya çıkacağı öngörülüyor. Önümüzdeki dönemde Sincan’da merkezin dönüştürülmesiyle ilgili ciddi çalışmaların yapılması gerekiyor. Bu noktada biz de notlarımızı alıyoruz. İkinci sırada ulaşım var. Ulaşımda alternatifler artıyor. Başkentray bu ay içinde açılacak. Yenikent’e de uzayacak. Başkentray’ın açılmasıyla EGO ciddi anlamda rahatlayacak ve ihtiyacı olan yerlere yeni planlamalar yapacaktır. Fakat Sincan gibi merkeze uzak bölgelerde otobüsle ulaşımda memnuniyeti sağlamak çok zor. Bu uzun hatlarda vatandaş memnuniyetini sağlamak için raylı sistemin artırılması gerekiyor. Metrobüs alternatifi de düşünülmeli. 12. Cadde (Ahimesut Bulvarı) ve Ayaş Yolu metrobüs için gayet uygun hatlar. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza konuyu değerlendirdim o da olaya pozitif baktı. İnşallah olacak.

Haberin Devamı

Dışarıda kayıtlı Sincanlılara nüfus çağrısı

MUSTAFA TUNA’NIN OLACAĞINA YÜZDE YÜZ EMİNDİM

*Sincan’da mevcut başkan Mustafa Tuna’nın bir anda Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmesi, ardından sizin de Sincan Belediye Başkanı olarak seçilmeniz hızlı bir süreç oldu. Bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mustafa başkanı yakından tanıyorum ve iyi biliyorum. Hiçbir zaman ikimiz de hesap yapmadık. ‘Şunu yaparsak şöyle, bunu yaparsak böyle olur’ gibi bir şey olmadı. Sürecin geldiği noktada cumhurbaşkanımızın ve partimizin yetkili kurullarının takdiriyle böyle bir karar alındı. Bizi buraya layık görenleri hayal kırıklığına uğratmamak adına var gücümüzle gayret gösteriyoruz. Bunu kendi açımdan kişisel olarak samimi söylüyorum; Melih başkanın gitmesinden sonra Mustafa Tuna’nın Büyükşehir Belediye Başkanı olacağına yüzde yüz emindim. Mustafa başkanla yakın çalışıyordum, karakterini, yetkinliğini, dirayetini biliyorum. Hem siyasi hem de belediyecilik birikimine sahip. Kamuoyu savruldu. Başka isimler üzerindeydi. Gündem sona doğru Mustafa Tuna’ya kaymaya başladı. En başta düşünülmediğine şaşırıyordum.

* Mustafa Tuna’nın Sincan’dan Büyükşehir’e gitmesiyle Sincan’daki vatandaşa bu durumun etkisi nasıl oldu?

Mustafa başkanımızın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla tabii beklenti de arttı.

Dışarıda kayıtlı Sincanlılara nüfus çağrısı

* Tekrar aday olacak mısınız?

Partimizin genel başkanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız ve partimizin yetkili kurulları var. Parti büyüklerimiz ne takdir ederse oradayız. Bize şu anda düşen daha fazla çalışmak, daha fazla vatandaşa dokunmak. O günkü konjonktürde konu oraya geldiği zaman parti büyüklerimiz neyi takdir ederlerse bizim başımızın üstündedir.

BAŞKANLIKTA 6’NCI AY

2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Sincan Belediyesi Meclis üyesi olan Murat Ercan, Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Tuna’nın ardından 10 Kasım 2017’de Sincan Belediye Başkanlığı’na seçildi. Ercan, başkanlıkta altıncı ayına girdi.

YARIN: GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKANI FATİH DURUAY

BAKMADAN GEÇME!