Direkt hat gidiyor metro ringi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Direkt hat gidiyor metro ringi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2022 22:28

Sincan ve Etimesgut’tan Kızılay’a direkt ulaşım hizmeti veren özel halk otobüsleri(ÖHO) metro ring hattına dönüyor. Beş ayrı hattaki otobüsler artık Kızılay’a kadar gitmeyecek. ÖHO’lar da EGO otobüsleri gibi Ümitköy ve Koru Metro İstasyonu’na kadar gidip geri dönecek.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü’nün denetiminde Sincan, Etimesgut, Elvankent ve Eryaman bölgesinden Kızılay’a direkt ulaşım hizmeti veren özel halk otobüsleriyle(ÖHO) ilgili dikkat çeken bir düzenleme geldi. Geçen pazartesi günü yapılan Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) Genel Kurulu’nda Ankara Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi(AHOK) tarafından hizmet verilen beş otobüs hattının metro ring servisine dönüştürülmesi kararlaştırıldı.

SON DURAK ARTIK METRO İSTASYONU

Yeni düzenleme ile 511, 512, 530, 532 ve 541 numaralı ÖHO’lar artık direkt Kızılay’a kadar gitmeyecek. Bu otobüslerin son durakları ring servisi olarak hizmet veren EGO otobüslerinde olduğu gibi Ümitköy ve Koru Metro İstasyonu olacak. Bu otobüsleri kullanarak merkeze gidip gelen yolcular artık metroya aktarma yapmak durumunda kalacak. Yeni uygulama 5 Mart Cumartesi günü başlayacak. Alınan kararla beraber Sincan ve Etimesgut bölgesinden Kızılay’a artık sadece İstanbul Yolu üzerinden direkt giden 508 numaralı Sincan-Ahi Mesut Bulvarı- Sıhhiye-Kızılay otobüs hattı olacak. Eskişehir Yolu’ndan Sincan-Etimesgut’a çalışan ÖHO olmayacak.

Direkt hat gidiyor metro ringi geliyor


SERVİSLERE UYULMASI İMKÂNSIZ OLDU


Otobüslerin bağlı olduğu Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği’nin(TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, bu hatlarda pik saatlerde Eskişehir Yolu’ndaki trafik nedeniyle otobüs servis saatlerine uyulamadığına dikkat çekti. Düzenlemenin trafiği rahatlatacağını ve ulaşım hizmetini iyileştireceğini ifade eden Kara, düzenlemenin gerekçesiyle ilgili Hürriyet Ankara’ya, şunları söyledi: “Sincan, Etimesgut ve Eryaman bölgelerinden hizmet veren araçlarımız, pik saatlerde Eskişehir Yolu üzerinde yoğun trafik sebebiyle seferlerini yaklaşık olarak 3 saatte tamamlayabilmekte. Uzayan servis saatleri ve belirsiz trafik yoğunluğu sebebiyle servis saatleri planlamasına uyulması imkânsız hale gelmişti. Ankara genelinde tüm protokol geçişleri ile kamu idarelerinin merkez binalarının Eskişehir Yolu üzerinde bulunması sebebiyle güzergâhlar üzerinde, trafik akışı sürekli olarak kesintiye uğramakta. Özellikle Ankara istikameti yönünde, Bilkent Köprüsü sonrasında, tampon tampona olarak tabir edilen yoğunlukta servisleri tamamlamak için sürücülerimiz yoğun çaba sarf etmekte.

Direkt hat gidiyor metro ringi geliyor


YOLCULARIN BEKLEME SÜRESİ KISALACAK

Vatandaşlarımızın ulaşım hizmeti kalitesini arttırmak ve ulaşımda geçirdikleri seyahat sürelerini azaltmak amacıyla bu düzenleme yapıldı. Düzenlemenin 5 Mart Cumartesi gününden itibaren devreye girmesi ile hizmet verdiğimiz güzergâhlarda, servis sayılarımız arttırılacaktır. Yolcularımızın durakta bekleme süresi kısalacaktır. Sık ve seri sefer planlaması ile araçlarda yolcu yoğunluğu, ortalama yolcu sayısını geçmeyecektir. Metro bağlantısı ile trafik yoğunluğunun en fazla olduğu bölümü yer altından sağlayacak olan vatandaşlarımızın günlük seyahat için ayırdığı süre kısalacaktır. Protokol geçişleri, milli ve dini bayramlar, miting ve benzeri büyük organizasyonlarda, bölgesel trafik kapanmaları sonrası ortaya çıkan ulaşım sıkıntılarından vatandaşlarımız etkilenmeyecektir. Sincan, Etimesgut ve Eryaman bölgesinde hizmet veren özel halk otobüslerimizden alınan günlük performans yükselecektir.”

Direkt hat gidiyor metro ringi geliyor

EGO Genel Müdürlüğü’nün ÖHO’lardaki ring düzenlemesine ilişkin duyurusu da otobüslerin içine asıldı.

HANGİ ÖHO HATLARI DEĞİŞİYOR

Direkt hat gidiyor metro ringi geliyor





 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!