Diplomatlar podyumda

Güncelleme Tarihi:

Diplomatlar podyumda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2019 16:19

Tayland’ın eski kralı Bhumibol Adulyadej’in doğum günü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyonda elçilik çalışanları geleneksel Tayland kıyafetlerinden oluşan bir defile gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Hilton Otel’de düzenlenen gecenin ev sahipliğini Tayland’ın Ankara Büyükelçisi Phantipha Lamsudha Ekarohit üstlendi. Tayland’ın eski kralı Bhumibol Adulyadej’in doğum günü dolayısıyla ilan edilen ‘Tayland Babalar Günü’ dolayısıyla düzenlenen resepsiyona, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile diplomatik ve askeri misyon temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

DÜNYA TOPRAK GÜNÜ

İstiklal Marşı ve Tayland Krallık Marşı’nın okunmasıyla başlayan resepsiyonda, Büyükelçi Ekarohit, Kral Adulyadej’in 70 yıllık hükümdarlığı boyunca Tayland halkının refahı için yoğun çalıştığını, bu çalışmaların sonucunda da kralın doğum günü olan 5 Aralık’ın Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ‘Dünya Toprak Günü’ ilan edildiğini anlattı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal da, Tayland Milli Günü’nü tebrik ederek, Türkiye ve Tayland’ın birbirleri için önemli ortaklar olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

GELENEKSEL KIYAFETLER TANITILDI

Diplomatlar podyumda

Gecede Tayland geleneksel kıyafetleri, elçilik çalışanları ve diplomatların sunduğu defile ile tanıtıldı. Defile ilgi ile izlendi. Ankaralı modacı Ahmet Özceyhan’ın Tayland kıyafetlerinden esinlenerek tasarladığı koleksiyon da, profesyonel mankenler tarafından sergilendi.Elçilik diplomatlarından Shakir Sevikul ve eşi Bangorn Sevikul da, defilede podyuma çıktı.

BAKMADAN GEÇME!