Dinlenme lüksümüz yok sorumluluğumuz büyük

Güncelleme Tarihi:

Dinlenme lüksümüz yok sorumluluğumuz büyük
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2020 00:51

Ankara Şehir Hastanesi'nde pandemiyle mücadele eden hemşire Leyla Kortağ, koronavirüse yakalandıktan 10 gün sonra hastalığı yenerek işine döndü.

Haberin Devamı

Sağlık çalışanlarının çok uzun dönem evde kalma ya da hastanede yatma gibi bir lükslerinin olmadığını söyleyen Kortağ, “Biz bir an önce sahaya, işimizin başına dönmek zorundayız. Çünkü bize ihtiyacı olan milyonlarca insan var” dedi. Kortağ, şunları söyledi:

SÜREKLİ HASTALARIMI DÜŞÜNDÜM

“Her zaman böyle bir bilinçle çalıştığımız için evdeyken sürekli hep hastaneyi, arkadaşlarınızı, hastalarınızı düşünüyorsunuz. Ben de bu endişeyi hep yaşamıştım ve bu hisse hep kapılmıştım. 10’uncu günde testim negatife döndü. Bir süre daha dinlenmeye ihtiyacım vardı ama sahadaki arkadaşlarımı asla yalnız bırakmak istemedim. Ekip arkadaşlarıma, halka karşı büyük bir sorumluluğum var. Bu yüzden daha fazla da evde kalamazdım.

HALKIMIZ ÖZEN GÖSTERMELİ

Sağlık çalışanları virüs dolayısıyla psikolojik olarak çok yıprandı. Ben bu süre zarfında halkımızdan çok özen göstermesini istiyorum. Maske, mesafe, hijyen kurallarına özen gösterelim. Bunları hiçbir zaman atlamayalım. Biz vatandaşlarımıza hizmet için buradayız ama lütfen kendilerini düşündükleri kadar bizleri de düşünsünler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!