Dersimiz dönüşüm

Güncelleme Tarihi:

Dersimiz dönüşüm
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2022 14:26

Yenimahalle Şehit Mehmet Bora Tayfur İlkokulu, eTwinning projesi olan ‘Yaşamda Dönüşüm, Geri ve İleri Dönüşüm. Yaşamı dönüştürüyoruz(CyCle-in LIFE: Re, Up, We Cyclean LIFE)’ projesine ortak oldu.

Haberin Devamı

Okulun öğrencileri beş ay süren proje kapsamında yurt içi ve yurt dışından projeye katılan öğrencilerle etkileşim içinde çalıştı. Öğrencilerin geri dönüşümün gerekliliğini öğrenmeleri, doğaya saygılı ve gelecek için üretken bireyler olarak yetişmeleri amaçlanan projede kâğıt, metal, plastik gibi malzemelerin çöpe atılmadan nasıl kullanışlı hale getirilebileceği, çeşitli ürünler yapılarak öğrenildi. Ürünler yapılırken öğrencilerin yaratıcılık, el becerisi, bilgi ve dijital becerileri gelişti.

Dersimiz dönüşüm


SANAL SINIF KURULDU

Tasarruf ve sıfır atık konusunda da farkındalık kazandırılan öğrencilerde sorumluluk duygusu ve ekonomiye küçük yaşlarda katkı sağlama bilinci oluşturmak ayrıca önemli hedefler arasında yer aldı. Öğrencilere ekolojik okuryazarlık duygusunu kazandırmak da önemli hedeflerden biri oldu. Öğrenciler, bilinçli tüketici olmaya teşvik için çeşitli etkinlikler gerçekleştirirken, bu etkinlikleri farklı kültürlerden oluşan bir sanal sınıf ve sanal çevre oluşturarak sağladı.

Dersimiz dönüşüm


TOHUM TOPLARI BIRAKILDI

Öğrenciler, Dünya Toprak Günü etkinliği kapsamında kâğıt atıklar kullanarak doğaya tohum topları bıraktı. Metal atıklardan da geri dönüşüm ve ileri dönüşüm farkındalığı oluşturmak için yaratıcılık ve el becerileri kullanılarak çeşitli ürünler yapıldı. Proje sonunda ise bir e-kitap hazırlanarak çevre bilinci oluşturmayı amaçlayan tüm çalışmalar bir kitapta toplandı.

Dersimiz dönüşüm


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!