Dersimiz Ankara

Güncelleme Tarihi:

Dersimiz Ankara
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2021 15:38

Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Bilim Üniversitesi’nin, öğrencilerin okudukları şehrin ticaret, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatını tanımaları amacıyla gerçekleştirdiği ‘Ankara’ dersine konuşmacı olarak katıldı. Derse Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir ve Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Cemalettin Kömürcü de katıldı.

Haberin Devamı

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Harun Meydan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen derste konuşan Baran, markalaşma ve coğrafi işaretli ürünler konusunun kentlerin ekonomik gelişimi açısından önemli olduğunu belirterek, “Ankaramızın her bir yanında ayrı bir zenginlik var. Başkentimizin coğrafi işaret ve marka değerlerini dünya pazarlarına açmalıyız. Ankara Ticaret Odası olarak bu konunun sıkı takipçisiyiz” dedi. Baran şöyle devam etti: “Oda olarak birinci önceliğimiz üyelerimiz. 160 bin üyemizi temsil eden meclis ve komite üyelerimizle birlikte, üyelerimizin ticari faaliyetlerini sürdürebilmeleri için çalışıyor ve sorunlarına birlikte çözüm arıyoruz. Pandemi sürecinde sektörlerimizi yakından takip ettik, sıkıntılarına çözüm üretilmesi konusunda katkı sağladık. Finansman ihtiyaçları için Nefes Kredisi’ne imza attık. Halihazırda üyelerimizin gelişimi için paneller, eğitimler düzenliyor, büyükelçiliklerle, kurum ve kuruluşlarla çalışmalar yaparak üyelerimizin yanında yer alıyoruz.”

Dersimiz Ankara


KENTİ TANIMANIZ ÇOK KIYMETLİ

Haberin Devamı

Öğrencilerle iş hayatındaki deneyim ve tecrübelerini de paylaşan Baran, “Bir işe başladığınızda o işi “mış” gibi yapmayın. Ne iş yaparsanız yapın fark oluşturmak zorundasınız. Ben her ne iş yaptıysam dört elle sarıldım” dedi. Baran, iş hayatına atılmaya hazırlanan gençlere ticari alanda başarılı olmaları için çok çalışmaları ve ülke ekonomisine fayda sağlayacak işlerin paydaşı olmaları tavsiyesinde bulundu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Baran, gençlerin yaşadıkları ve öğrenim gördükleri kenti tanımalarının çok kıymetli olduğunun altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!