Deprem bölgesinden getirilecek cenazeler ücretsiz defnedilecek

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesinden getirilecek cenazeler ücretsiz defnedilecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2023 16:17

ABB Meclisi, deprem bölgesinde vefat edip Ankara’ya getirilmek istenen cenazeler için önemli bir karar aldı. Cenazelerin getirilmesi adına her türlü malzeme ve araç gereç tedariki sağlanacak, başkentteki 4 mezarlıkta özel adalara ücretsiz defin yapılabilecek.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, şubat ayı üçüncü oturumunu önceki gün gerçekleştirdi. Meclis, ‘ABB Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı’na bağlı şehir mezarlıklarında depremde vefat eden vatandaşların belirlenen özel adalara ücretsiz defnedilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı’nı da görüştü. Ankara’ya getirilmek istenen cenazeler için kolaylık sağlanması talep edilen yazı, tüm parti gruplarının oy birliğiyle kabul edildi.

MADDİ KÜLFET OLUŞTURMAMASI İÇİN

Buna göre depremler sonucunda vefat eden vatandaşların defin hizmetlerinin aksamadan ve yakınlarına maddi külfet oluşturmadan yerine getirilebilmesi için her türlü malzeme ve araç-gereç tedariki sağlanacak.

4 MEZARLIKTA ÖZEL ADALAR OLACAK

Depremde vefat eden vatandaşların cenazeleri ABB Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı’na bağlı Karşıyaka, Sincan Cimşit, Ortaköy ve Gölbaşı şehir mezarlıklarında belirlenen özel adalara ücretsiz defin edilebilecek. Bölgeden gelen cenazelerden ölüm raporu olmayanların savcılık belgelerine istinaden defin hizmetleri yürütülecek.

Haberin Devamı

Deprem bölgesinden getirilecek cenazeler ücretsiz defnedilecek

BAKMADAN GEÇME!