Denetimler devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Denetimler devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2021 23:44

Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 salgınına ilişkin ‘İllere Göre Risk Durumu Haritası’nda ‘çok yüksek riskli (kırmızı)’ kentlerden biri olan Ankara’da cuma saat 21.00’de başlayıp yarın sabah saat 05.00’te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda ekipler, cadde, sokak ve kontrol noktalarında denetim yaptı. Kentin cadde ve meydanlarında kontrol noktaları oluşturan polis ekipleri, araçları durdurarak vatandaşlardan izin belgelerini göstermelerini istiyor. Yaya devriye görevinde bulunan polisler de vatandaşların istisna kapsamında olup olmadığını kontrol ediyor. Başkentliler, 10.00-17.00 saatlerinde evlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçilerden yürüyerek giderek alışverişlerini yapabiliyor. Fırın veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bunların sadece ekmek satan bayileri vatandaşlara hizmet veriyor. Lokanta, pastane ve tatlıcı tarzı iş yerleri ise 10.00-20.00 saatlerinde paket servis hizmeti sunuyor. Çevrim içi hizmet veren firmalar da 10.00-24.00 saatlerinde siparişlerini vatandaşlara ulaştırabiliyor.

Denetimler devam ediyor

Vatandaşların genel itibarıyla kısıtlamaya uydukları, sokak, cadde, meydan ve parklarda az sayıda kişinin bulunduğu görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!