Demokrasi nöbetleri ekonomiyi canlandırdı

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi nöbetleri ekonomiyi canlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 16:32

15 Temmuz darbe girişimini ağır bilançolarla atlatan Ankara’da 26 gün süren demokrasi nöbetinin, ekonomiyi de canlandırdığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Burası memur kenti. İnsanların sokağa çıkması, harcama demek. Vatandaş da esnaf da, ‘Güvenlik olmazsa parayı ne yapacağız’ dedi ve öyle hareket etti” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 15 Temmuz darbe girişimine, canları pahasına engel olan vatandaşların, sonrasında beklenen ekonomik krizi de engellediğini söyledi. Darbe girişimini ağır bilançolarla atlatan Ankara’da, 26 gün süren demokrasi nöbetinin, ekonomiyi de canlandırdığına işaret eden Palandöken, Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:
“Bütün darbelerin bir faturası olur. Bu bir kalkışma hareketiydi ve bununla da ekonomide bir yavaşlama hissedildi. Daha doğrusu sıcak paranın olmayışından kaynaklı bir şeydi bu. Ticaret güven ve huzur ister. Bir vatanın, aidiyetin, huzurun yoksa cebinde para olsa da sokağa çıkamadığın için harcama yapamazsın. Ankara’da Gar’da, Kızılay’da otobüs durağında, Merasim Sokak’ta bombalar patlıyor. Tüm bunlar ekonomiye zarar verirken üzerine darbe girişimi oluyor. İnsanların sokağa çıkması engelleniyor. Ama böyle bir durumda vatandaş son sözü söyledi. ‘Demokrasi var, biz varız. Siz tankla, tüfekle de gelseniz biz demokrasiden vazgeçmeyiz’ dedi. 

Haberin Devamı

DEMOKRASİ NÖBETİ BAŞARILI OLDU

Burası memur kenti. Dolayısıyla Ankara ekonomisinde paylaşımdaki paslaşma el değiştirdi. Bazı sektörler aldı, götürdü. İnsanların sokağa çıkması, harcama demek. Bazı sektörlerin orada ticaret yapması demek. Sürecin ekonomik krize dönüşeceği anda demokrasi nöbetleriyle bu hissettirilmemeye çalışıldı ve başarılı oldu. Vatandaş da esnaf da, vazgeçilmezlerinin demokrasi ve vatan olduğunu belirterek, ‘Güvenlik olmazsa parayı ne yapacağız’ dedi ve öyle hareket etti.”

BAKMADAN GEÇME!