Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Ankara altın çağına girecek

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Ankara altın çağına girecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 17:52

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AK Parti’nin Ankara ilçe belediye başkanlarını dün açıkladı. Tanıtım toplantısında MHP’li beş belediye başkan adayı da yer aldı. AK Parti, mevcut 14 belediye başkanını yeniden aday gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Keçiören’de yazdığı hizmet destanı ile tarihe geçen Turgut Altınok kardeşimizin Büyükşehir’deki projeleri sayesinde Ankara’nın altın çağına gireceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti’nin Ankara ilçe belediye başkan adayları, dün ATO Congresium’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı programla açıklandı. Programda AK Parti’nin 20 ilçe için gösterdiği isimler açıklanıp tanıtılırken, AK Parti’nin beş ilçede aday çıkarmayıp desteklediği MHP adayları da programda tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi:

İŞ BİLMEZLERİN ELİNDE ŞEHİRLER PERİŞAN OLDU

“İnşallah 30 Ocak Salı günü genel merkezimizin inşası tamamlanan yeni ek binasındaki büyük salonunda seçim beyannamemizi milletimizle paylaşacağız. Keçiören’de yazdığı hizmet destanı ile tarihe geçen Turgut Altınok kardeşimizin Büyükşehir’deki projeleri sayesinde Ankara’nın altın çağına gireceğine yürekten inanıyorum. AK Parti’nin yerel yönetim seçimlerine girdiği her yerde şunu unutmayın gerek merkezi gerekse yerel yönetim el ele vermek suretiyle millete hizmette onların sağlayacağı başarıyı, özellikle muhalefetin sağlaması mümkün değil. Dikkat ederseniz AK Parti ve Cumhur İttifakı dışında vizyoner programlara, projelere önem veren başka siyasi yapılar da yok. Çünkü onların ülkeye ve şehirlerimize eser kazandırmak, milletimize hizmet etmek gibi bir dertleri yok. Bırakın hizmet yapmayı devam eden çalışmaların üstünü kapatan, verilen hizmetleri kesintiye uğratan, tüm oyun planlarını yalan ve algı üzerine kuran iş bilmezlerin elinde şehirlerimiz perişan oldu. Söz verdiği şeylerden bazılarını çeşitli sebeplerden yapamayanlardan değil, yıllarca yönetimde kaldığı halde hiçbir şey yapmayanlardan bahsediyorum. Mesela, bol bol şov yaptılar, bol bol tatil yaptılar. Mesela iç ve dış karanlık odaklarla ittifaklar yaptılar. Mesela, belediye birimlerini siyasi paylaşım mezesi yaptılar. Kendi şehirlerinin meselelerinin çözümü hariç her işi yaptılar.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Ankara altın çağına girecek

MİLLETİMİZ 31 MART’TA SANDIKTA SORACAKTIR

Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı rüyasıyla aylarca şehirlerini sahipsiz bırakmalarını saymıyorum bile. Şehirlerimizin ihmal edilmişliği izaha muhtaç olmayacak kadar açıktır. Biz sadece milletin hissiyatını, derdini, beklentisini dile getiriyoruz. Bu muhasebeyi sadece muhalefet adayları için de yapmıyoruz. Gençler, artık gün sayıyoruz. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Genç kardeşlerimizi yanımıza almaya, onları kucaklamaya var mıyız? 31 Mart akşamı zafer naralarıyla Ankara’nın caddelerinde dolaşmaya var mıyız? Elimizi vicdanımıza koyarak baktığımızda, gördüğümüz manzara şudur; bilhassa ülkemizin en büyük ilk üç şehrinde temel atmama törenleriyle ve atılan temellerin üzerini kapatmakla vakit geçiren, yüzü kızarması gerektiği halde şehri için hiçbir büyük projesi olmamasıyla övünen, yıllardır hiçbir altyapı çalışması yapmayıp sadece tabela değiştiren, istismar ve korku siyasetiyle insanların iradesine ipotek koyan velhasıl esersiz ve hizmetsiz harcanan yıllardan söz ediyorum. Milletimiz bunun hesabını hiç şüphesiz 31 Mart’ta sandıkta soracaktır.

Haberin Devamı

ANKARA TEŞKİLATIMIZ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

İşte bunun için gerçek belediyecilik diyoruz, işimizi her zaman ve her yerde düzgün şekilde yapacağız diyoruz, milletimizin huzuruna programlarımızla, projelerimizle, icraatımızla çıkıyoruz, gece gündüz çalışıyoruz, çalışacağız diyoruz. Kendi siyasetlerini, yalandan, iftiradan, riyakârlıktan, şovmenlikten, kirli işbirliklerinden ibaret görenlere inat, eser ve hizmet siyasetinden taviz vermeyeceğiz. Bunu yaparken, bozguncuların ve kriz tellallarının maskelerini düşürmeyi de elbette ihmal etmeyeceğiz. Unutmayın ‘niyet hayır, akıbet hayır’ diyerek, 21 yılda girdiğimiz 17 seçimde olduğu gibi, 31 Mart’ta da doğru bildiğimiz yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. Son dört yıldır partimize üye yapmada liderliği kimseye bırakmayan Ankara teşkilatımızın 31 Mart gecesine kadar sergileyeceği gayretle tüm Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum. Cumhur İttifakı olarak ortak adaylarla seçime girdiğimiz yerlerde, gerek AK Parti adayları, gerek MHP adayları için aynı samimiyetle ve azimle çalışıp çabalayarak sandıkta netice almanın yoluna bakacağız. Yine Cumhur İttifakı olarak farklı adaylarla seçime girdiğimiz yerlerde de hayırda yarışacağız.”

Haberin Devamı

14 BAŞKANLA DEVAM 2 BAŞKANA KAYDIRMA CUMHURBAŞKANI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından 25 ilçenin adaylarını tek tek anons ederek sahnede birlikte fotoğraf çektirdi. Sahnede, AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok, milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan, MHP il Başkanı Alparslan Doğan, ilçe teşkilatları da yer aldı. AK Parti, 31 Mart yerel seçimleri için Akyurt, Balâ, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Evren, Haymana, Kahramankazan, Nallıhan, Sincan, Güdül, Kızılcahamam, Pursaklar ve Şereflikoçhisar olmak üzere mevcut 14 belediye başkanını yeniden aday gösterdi. Mevcut Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, AK Parti’nin Mamak adayı gösterilirken, bir önceki dönem Altındağ Belediye Başkanı olan Veysel Tiryaki de bu dönem AK Parti’nin Altındağ adayı oldu. Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, AK Parti Çankaya Belediye Başkanı Adayı olarak gösterildi. AK Parti’nin Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan Keçiören Belediye Başkanı Adayı, Yenimahalle İlçe Başkanı Abdülkadir Aydoğan Yenimahalle Belediye Başkan Adayı, Elmadağ İlçe Başkanı Eyüp Tekiner de Elmadağ Belediye Başkan Adayı oldu.AK Parti, Etimesgut’ta mevcut belediye başkanı ve MHP’nin adayı Enver Demirel’i, Gölbaşı’nda mevcut belediye başkanı ve MHP adayı Ramazan Şimşek’i, Ayaş’ta MHP Adayı Mehmet Yüksel Kirazdibi’yi, Polatlı’da MHP adayı Levent Çağlancı’yı, Kalecik’te MHP adayı Erdal Dal’ı destekleyecek.

Haberin Devamı


İŞTE 25 İLÇENİN ADAYLARI

Akyurt: Hilal Ayık
Altındağ: Veysel Tiryaki
Ayaş: Mehmet Yüksel Kirazdibi (MHP)
Balâ: Ahmet Buran
Beypazarı: Tuncer Kaplan
Çankaya: Duhan Kalkan
Çamlıdere: Hazım Caner Can
Çubuk: Baki Demirbaş
Elmadağ: Eyüp Tekiner
Etimesgut: Enver Demirel (MHP)
Evren: Hüsamettin Ünsal
Haymana: Özdemir Turgut
Kahramankazan: Serhat Oğuz
Kalecik: Erdal Dal (MHP)
Keçiören: Zafer Çoktan
Mamak: Asım Balcı
Nallıhan: İsmail Öntaş
Sincan: Murat Ercan
Gölbaşı: Ramazan Şimşek (MHP)
Güdül: Muzaffer Yalçın
Kızılcahamam: Süleyman Acar
Pursaklar: Ertuğrul Çetin
Polatlı: Levent Çağlancı (MHP)
Şereflikoçhisar: Memiş Çelik
Yenimahalle: Abdülkadir Aydoğan

‘HEDEFİM YÜZDE 90 İSTEMİYORUM NOKSAN’ SÖZLERİYLE GÜLÜMSETTİ

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Ankara altın çağına girecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki’yi tanıtırken, “İnşallah Altındağ’da oylarımızı çok çok ziyadesiyle artıracak hem Altındağ’ı kazanacağız hem de Büyükşehir’e oradan ciddi bir katkı sağlayacağız” dedi. Veysel Tiryaki, Erdoğan’a “Söz” diye yanıt verirken, Erdoğan da “Söz diyor, şüphemiz olmadığı için zaten bu değişikliği yaptık” değerlendirmesinde bulundu. ABB Adayı Turgut Altınok da “En az yüzde 70 başkanım” diye konuştu. Dört dönemdir Çamlıdere’de belediye başkanlığı yapan ve beşinci kez aday gösterilen Hazım Caner Can sahneye çıktığında Erdoğan’ı, “Çamlıdere’de hedefim yüzde 90 istemiyorum noksan” sözleriyle gülümsetti.

BAKMADAN GEÇME!