Çözüm bakanlık ya da mecliste

Güncelleme Tarihi:

Çözüm bakanlık ya da mecliste
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2020 01:33

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ‘koronavirüsle mücadele kapsamında geçici olarak faaliyetleri durdurulan belediyelere ait iş yerlerinden bu süre boyunca kira bedeli tahakkuk ettirilmeyeceği’ yönündeki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı genelgesinin kapsamını genişletmek için harekete geçti.

Haberin Devamı

19 Mart’ta yayımlanan genelge ile valiliklere; il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların sahip oldukları şirketlerin mülkiyetinde olup kiraya verilen taşınmazlardan salgın sürecinde kira alınmaması bildirildi. Ancak genelgede ‘belediye iştiraki şirketler’ ile ilgili bir ifade kullanılmadı.
ABB yetkilileri de, EGO ve ASKİ gibi belediye kuruluşları ile diğer daire başkanlıklarına ait taşınmazlardan kira alınmazken; BUGSAŞ ve ANFA gibi belediye iştiraki şirketlere ait taşınmazlardan kira alınmasının kiracılar arasında eşitsizliğe sebep olacağı yönünde karara vardı. Konuyla ilgili Hürriyet Ankara’ya bilgi veren ABB yetkilisi, “Belediyenin alacağından vazgeçme yetkisi yok. Bunun için ancak yeni bir genelge çıkması lazım. Bu durumu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşerek ya da ABB Meclisi kararı ile çözme yanlısıyız” diye konuştu.

6 MİLYON LİRAYA YAKIN

Haberin Devamı

AŞTİ’nin işletmeciliğini BUGSAŞ’ın yaptığını ve yeni kararın çıkması halinde 300’e yakın esnafın da ‘kira tahakkuk ettirilmemesi’ genelgesinden yararlanacağını kaydeden Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği (AŞTİDER) Başkanı Mustafa Özbakır, “AŞTİ esnafımızdan da üç ay kira alınmaması için hukuki zemin oluşturulmaya çalışıldığı, belediye yetkilileri tarafından bize müjdelendi. 80 yazıhane ve 200 civarı iş yerine ait mart, nisan ve mayıs aylarını kapsayan toplam 6 milyon liraya yakın bir bedelden bahsediyoruz” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!