Coşkulu solo

Güncelleme Tarihi:

Coşkulu solo
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2020 17:38

Art Event Organizasyon ve Dans Stüdyosu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Başkent’in farklı noktalarında solo dans performansları sergileri.

Haberin Devamı

Çok sayıda dansçı, Anıtkabir, Anıtpark, Atakule, Ankara Kalesi gibi Başkent’in simge yerlerinde maskelerini takarak dans etti. Projeye farklı dans disiplinlerinden çok sayıda dansçı katıldı. Dansçıların performansları, mekanların görselliğiyle birleşince muhteşem görüntüler oluşturdu. Stüdyo kurucusu İrene Kırcalı, projeyle ilgili olarak şunları söyledi:
DANSLA KUTLAMAK İSTEDİK

“19 Mayıs, 101 yıl önce yakılan özgürlük mücadelesinin ilk ateşi. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından biz gençlere emanet edilen bu ateş, her ne durumda olursak olalım yüreklerimizde taşınacak. Biz bu kuvvetle yola çıktık. Bugün sanat yapabiliyorsak, dans edebiliyorsak Atatürk sayesinde. Belki her sene olduğu gibi kalabalık olamayacağız pandemi sebebiyle ama projemiz ile bize armağan edilen bu günü sevgiyle, coşkuyla, dansla kutlamak istedik.
2 hafta süren bir çalışma yaptık. Projemizde sanatçı Çelik Erişçi’ye ait ‘Atam’ şarkısını kullandık. İsmi ‘Sonsuz’ olan projemizin ismini ve mottosunu Murat Yener Yıldırım oluşturdu.”

PROJEDE YER ALAN DANSÇILAR
PROJE kapsamında İrena Selma Kırcalı, Khatoon Fallah, Bersun Melisa Tan, Elif Aykol Kayrahan Özaydın, Deniz Barış Ebren, Bilgehan Türkyılmaz, Gizem Yıldırım, Beliz Akyüz, Ekinsu Özcan, Gence Çaydaşı ve Doğa Taş dans etti. Çekimleri ise Tangün Aytuğ Caner, Alper Çetinalp ve Bahadır Şekerci üstlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!