Çile bitti

Güncelleme Tarihi:

Çile bitti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 16:46

Keçiören Metrosu ile Batıkent Metrosu’nun bağlantı çalışmaları nedeniyle 16 Nisan’da başlayan Akköprü-AKM arasındaki aktarma çilesi dün sona erdi. Vatandaşlar, “Darısı Sincan-Batıkent arasındaki aktarmaya” dediler.

Haberin Devamı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, çalışmaları devam eden Keçiören Metrosu’nu, Batıkent Metrosu’na bağlamak amacıyla 16 Nisan’da yeni düzenlemeye gitmişti. 16 Haziran’a kadar süreceği açıklanan çalışma, dün sabah itibarıyla sona erdi. Vatandaşlar, çileye dönen Akkpörü-AKM arasındaki EGO otobüsü ile yapılan aktarmanın 22 gün önce bitmesine sevinirken, “Darısı Sincan-Batıkent arasındaki aktarmaya” yorumunda bulundu. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, süreçle ilgili şunları söyledi: “M4 olarak adlandırılan Keçiören Metrosu ile M1 olarak adlandırılan Batıkent Metrosu arasında, Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı bağlantı çalışmaları bitti. Dün(önceki) gece hatta test çalışmaları yapıldı. Testlerin olumlu sonuçlanmasının ardından aktarma işlemi dün sabahtan itibaren sona erdi. İki hat arasına makas yerleştirildi. 16 Haziran’da bitirilmesi düşünülen çalışmalar 22 gün önce tamamlanmış oldu.”

Haberin Devamı

Çile bitti

TEK DURAK SEFERLERİ

Metroyla Sincan ve Batıkent yönünden gelen yolcular, Akköprü’de indikten sonra yürüyerek AKM içindeki aktarma alanına geçiyor, bir sonraki AKM İstasyonu’na da otobüslerle ücretsiz taşınıyordu.

BATIKENT-SİNCAN 2 YILDIR BEKLİYOR

Akköprü-AKM arasındaki aktarma uygulaması, bağlantı çalışmasının erken bitmesi nedeniyle 39 günde sonlanırken Sincan-Batıkent arasındaki aktarma uygulaması ise 2 yıl geçmesine rağmen bitirilemedi.  Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, 12 Mayıs 2014 tarihinde bu hatta ‘sinyalizasyon sistemler  entegrasyon çalışması’ yapılacağını duyurmuş ve son tren hareket saatlerinde düzenlemeye gitmişti .  Metro  istasyonlarına  ise, “Yolcu aktarmasız, hızlı ve konforlu b r tren  işletmesinin sağlanabilmesi   için Ankara metrosu hatlarında sinyalizasyon sistemler  entegrasyon çalışmaları yapılacaktır. Yıl sonuna kadar devam edecek çalışmaların tamamlanması amacıyla, 12 Mayıs 2014 tarihinden  itibaren son tren hareket saatlerinde düzenlemeye gidilmiştir” duyurusu asılmıştı. Duyurunun ardından 2 yıl 14 gün geçmesine rağmen Sincan-Batıkent hattında aktarma işlemi bitirilemedi.

Haberin Devamı

Çile bitti

EGO: ANLAYIŞ VE SABIR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ 

EGO Genel Müdürlüğü de “Sayın yolcularımız Batıkent Metrosu’nda aktarma uygulaması 25.05.2016 tarihi itibari ile normal seyrine dönmüştür. Göstermiş olduğunuz anlayış ve sabır için sizlere teşekkür ederiz” yazılı bir duyuru yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!