CHP’den sağanak eleştirilere yanıt

Güncelleme Tarihi:

CHP’den sağanak eleştirilere yanıt
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2023 16:25

‘Başkentte son dönemde etkili olan sağanak yağış ve altyapı sorunu’ tartışmaları, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nin önceki günkü haziran ayı ikinci oturumunda da devam etti.

Haberin Devamı

CHP’den sağanak eleştirilere yanıt

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse’nin ilk oturumdaki eleştirilerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu özetle şunları söyledi:

NÜFUS ARTTI ALTYAPI YENİLENMEDİ

“Yoğun bir yağmur yağışıyla karşılaştık. Bunun örneklerini Karadeniz’de dört ayrı ilimizde de gördük. Mamak’ta, Polatlı’da Karayolları girişinde meydana gelen sel olaylarında da gördük. Bunu sadece belediyelerin mücavir alanlarıyla karşılaştırmamak gerekiyor. Şu an halen Karadeniz’de büyük oranda seller devam ediyor. Bazı örnekler vermek istiyorum. Keçiören’in nüfusu 1985 yılında 443 bin, 2023 yılında 939 bin. Burada altyapının yapılış tarihi 1991. Nüfus artışı yüzde 111. Mamak 1985 yılında 379 bin, 2023 yılında yaklaşık 690 bin. Nüfus artışı yüzde 81. Altyapı yapılış tarihi 1988. Bu nüfus niye arttı. Gecekondu bölgelerinde imar yapılaşmalarından dolayı konut sayılarında artışlar oldu ve nüfus arttı. Ama o yıllardan bugüne kadar yeni bir altyapı yenilemesi yapılmadı.

Haberin Devamı

CHP’den sağanak eleştirilere yanıt

Yaşar Neslihanoğlu

BU DÖNEMDE YAPILANLARI DA GÖRÜN

Bizim dönemimizde yapılan yerlerden örnekler vereceğim. Keçiören’de hepiniz hatırlıyorsunuz hayatını kaybeden vatandaşımızın olduğu bir yer vardı. Orada bir yağmur suyu gideri yoktu, ızgara yoktu. Mamak Belediyesi’nin önü, belediyeye giremiyordunuz. Dereboyu Caddesi’nde, Sağduyu Caddesi’nde ne haldeydi biliyorsunuz oralar yapıldı. Bunu inkar etmeyelim. Yenimahalle Varlık Mahallesi’nde Şehir Hastanesi yapıldı. Şentepe bölgesinde de artan nüfustan dolayı Varlık Mahallesi’nin altyapı ihalesi 92 milyon liraya yapıldı, çalışması başladı şu an yapılıyor. Çayyolu’nda Gordion AVM’nin önü biliyorsunuz orayı her zaman su basıyordu. Şu an orası yapıldı tamamen çözüldü. Bunların hepsi bizim dönemimizde yapıldı. İstasyon Caddesi 25-30 yıl ihmal edilmişti. Hem cadde yenilendi hem de altyapısı 220 milyon liraya komple yenilendi. Akyurt Deresi ıslah çalışmaları 71 milyon liraya şu an yapılıyor, sürüyor. Bu dönemde yapılanları da görün.

Haberin Devamı

CHP’den sağanak eleştirilere yanıt

CHP’den sağanak eleştirilere yanıt

CHP’den sağanak eleştirilere yanıt

BİZİM TEMEL ALTYAPI SORUNUMUZ VAR

Mamak Hatip Deresi burada çalışma yapacağız ve burayı açık hale getireceğiz. Bunun projeleri tamamlandı yakında başlayacak. Yapılan ve devam eden yerlerin hepsini vereyim bakın. Verilere size metreleriyle birlikte bilgi notu olarak dağıtacağım. Kaç metre yağmur suyu gideri yapılmış kaç metre pis su gideri yapılmış hepsini vereceğim. Olağanüstü bir yağmur oldu. Metrekareye düşen yağmur kilogramı belli. Son yılların en fazlası. Vicdanen düşünelim burada elle yapılacak bir şey yok. Bizim temel altyapı sorunumuz var. Şu an bir kısmı yenilendi, bir kısmı da yapılıyor. Bunun takipçisi de olacağız.”

Haberin Devamı


9 HAZİRAN 2023

CHP’den sağanak eleştirilere yanıt


ABB Meclisi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da haziran ayının ilk oturumuna ‘sel tartışması’ ile başlamış, AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, “Su baskınlarında da sınıfta kaldı” diyerek ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştirmişti.

BAKMADAN GEÇME!