CHP’den Kazan için ‘ortak teklif’ önerisi

Güncelleme Tarihi:

CHP’den Kazan için ‘ortak teklif’ önerisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 15:05

CHP Genel Başkan Yardımcısı Halok Koç, Kazan’a “kahraman” ünvanı verilmesi için TBMM’ye sunulak teklifle ilgili olarak, “CHP, MHP VE AK Parti’nin ortak imzasıyla olması uygun olur. CHP olarak altında imzamız olmasını isteriz” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, darbe kalkışmasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 84 gazi veren Kazan’a taziye ziyaretinde bulundu, yaralı gazileri hastanede ziyaret edip, geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ü de makamında ziyaret eden Koç, burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak, Başkan Lokman Ertürk’le konuşturdu. Kılıçdaroğlu, şehitler için baş sağlığı, gaziler için acil şifalar diledikten sonra en kısa sürede Kazan’ı ziyaret edeceğini söyledi. Koç ve Ertürk daha sonra Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi’nde tedavi gören demokrasi gazilerini ziyaret etti.

BİRLİKTE YAPILMALI

Haluk Koç, Kazan’a “kahraman” ünvanı verilmesi için TBMM’ye sunulan teklife ilişkin olarak, “Tek parti insiyatifi ile değil, ortamın gerektirdiği şekilde CHP, MHP ve AK Parti milletvekilleri ortak imzasıyla olması uygun olur. Meclis’in buna karşı çıkacağını tahmin etmiyorum. Bu konuyla ilgili zamanlama nasıl olur bilmiyorum, ama CHP olarak altında imzamız olmasını isteriz” dedi.

Haberin Devamı

VEKİLLER GEREĞİNİ YAPACAKTIR

Başkan Ertürk ise “Demokrasi tarihine altın harflerle yazılan bir destana imza attık. Bunu yalnızca kahramanlık veya şov amaçlı yapmadık. Bunu, Cumhurbaşkanımız için, liderimiz için, bayrağımız için, vatanımız için yaptık. TBMM gündemine ilçemize kahramanlık madalyası ve ünvanı verilmesi için teklif verilmesi bizi son derece mutlu etti. Yüce meclisimiz içindeki milletvekillerimizin parti farkı gözetmeksizin gereğini yapacağından şüphem yok. Tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

UNVANLARIN HEPSİ AZ

Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Milletvekilleri Ahmet İyimaya ve Vedat Bilgin ile, Kazan’a taziye ziyaretinde bulundu. Akdoğan, Kazan’a kahramanlık unvanı ve madalyası verilmesine ilişkin şöyle konuştu:
“Kardeşlerim sizler geçen hafta büyük bir destan yazdınız. Bu aziz millet büyük bir tarih yazdı. Şimdi bu büyük destanın ve büyük tarih yazımının içerisinde en özel yer Kazan. Arkadaşlarımız ‘Kazan’ın başına bir sıfat koymamız lazım’ diyorlar. Artık kahraman mı olur, ne olur. Kahraman desek azdır, şanlı desek azdır Kazan’a. Gazi desek azdır Kazan’a. Bunların hepsi bir şehre verildi, hepsini toplayıp Kazan’a versek azdır. Kazan’ın yiğit insanları o gece Türkiye’nin makûs talihini tersine çevirdi.”

Haberin Devamı

YAVRULARIMIZ MEMLEKETİMİZİ KURTARDI

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan 20 yaşındaki Ömer Takdemir’in babası Nihat Takdemir, “İçimizde bir ateş var ama gurur duyuyoruz. Ölünceye kadar da gurur duyucağız. Yavrularımız memleketimizi kurtardı” dedi. Şehit Takdemir, FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi “ana merkez” olarak kullanılan Akıncı 4. Ana Jet Üssü’ne giderek, bomba yağdıran jetleri durmaya çalışan vatandaşlar arasındaydı. Askerlerin attığı ilk kurşunla sırtından vurulan Takdemir, o gece ilk şehitlerden biri oldu. Üç çocuğundan birini toprağa veren anne Ayfer Takdemir ve baba Nihat Takdemir, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı. Oğlunun 15 Temmuz gecesi bir arkadaşının kına gecesine gittiğini belirten baba Takdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrı üzerine “Baba vatan, millet gidiyor. Ben burada duramam” diyerek evden çıktığını dile getirdi. Oğlunun vurulma haberini aldıktan sonra hastane hastane gezdiğini anlatan acılı baba, “Hastanede her yaralıya bakıyordum ‘Ömer, Ömer’ diye. Herkes aynı olmuş zaten, üstü başı kan. Oğlumuzu bulamadık. Ankara’daki hastanelere gittim orada da yoktu. Burada dayım vardı, Kazan’daki bir hastanede olduğunu söyledi. Orada anladım, ‘Ömerimiz gitti’ dedim. Döndüm geldim, öldü dediler. Allah rahmet eylesin, vatan millet sağ olsun” diye konuştu. “İçimizde bir ateş var ama gurur duyuyoruz. Ölünceye kadar da gurur duyucağız. Yavrularımız memleketimizi kurtardı” diyen baba Takdemir, söz konusu vatan olduğunda diğer oğlunu da hiç düşünmeden vatan savunmasına göndereceğini söyledi.

Haberin Devamı

KAZAN'A ŞEHİTLER ORMANI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 4. Ana Jet Üs Komutanlığından jetlerin kalkışını engellemek isterken şehit düşen Kazanlılar için orman kurulacak. Bakan Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında üs olarak kullanılan 4. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan F-16’ların sivil halkı bombaladığını belirtti. Orman Genel Müdürlüğü’nce 300 dekar alanda tesis edilecek ormanda, sonbaharda 5 bin fidanın toprakla buluşturulacağını belirten Eroğlu, “Bu ormanda yeşerecek fidanlarla şehitlerimizi sonsuza kadar yad edeceğiz. Vatan onlara çok şey borçlu. Ne yapsak onların haklarını ödeyemeyiz” dedi.

Haberin Devamı

HUDER’DEN ÜCRETSİZ HUKUK HİZMETİ

Hukuki Araştırmalar Derneği’nce (HUDER), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gazi olanlar ile şehit ailelerine bedelsiz hukuki hizmet verilecek. Dernekten yapılan açıklamaya göre, hukuki hizmet verebilmesi için başvurulacak avukatların adları şöyle: “Hüseyin Kaya, Çiğdem Arslan, Münibe Anber Aday, Fatih Parlak, Mustafa Vahdet Sürücü, Ahmet Serdar Okutan.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!