Çevreci piknik

Güncelleme Tarihi:

Çevreci piknik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2022 13:50

Altındağ Belediyesi Önder Rasim Özdenören Gençlik Merkezi üyesi gençler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen farkındalık pikniğinde ilkokul öğrencilerini bilinçlendirdi, çevre temizliği yaptı, atıkları ayrıştırarak geri dönüşümün önemine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi Önder Rasim Özdenören Gençlik Merkezi üyesi gençler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Peçenek Mesire Alanı’nda düzenlenen farkındalık pikniğinde buluştu. Etkinlikte, Taşça İlkokulu öğrencileri ile iş birliği yapan gençler, birinci sınıf öğrencilerini çevreyi korumanın önemiyle ilgili bilinçlendirdi. Bölgede çevre temizliği yapan öğrenciler, topladıkları atıkları ayrıştırarak, ayrıştırmanın ve geri dönüşümün önemine de dikkat çekti. Atık malzemelerden oluşturulan kostüm sergisi ve karbon ayak izi etkinlikleri de katılımcıların beğenisini topladı. Katılımcılar, birbirinden eğlenceli oyunlarla eğlendi, uçurtma uçurdu.

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Katılımcıları duyarlı çalışmalarından dolayı tebrik eden Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı “Yeni nesillerimizin bilinç ve farkındalık seviyesini arttırmayı, onları daha yeşil bir yaşama teşvik etmeyi, sosyo-kültürel gelişimlerini artırmayı ve duyarlı tüketim alışkanlığı kazandırarak, tasarruf ve ekonomik kazancı öğrenmelerini çok önemsiyoruz. Gelecek nesillerin bu bilinçle yetişmesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!