Çevre farkındalığı şehre yayıldı

Güncelleme Tarihi:

Çevre farkındalığı şehre yayıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 16:26

Başkent, bu yıl da ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü renkli etkinliklerle kutladı. Geri dönüşümün, suyun ve doğa dostu uygulamaların önemi, bir kez daha vurgulandı.

Haberin Devamı

Dünya Çevre Günü’nde kentin farklı noktalarında düzenlenen etkinliklerle bir kez daha farkındalık yaratıldı ve çevreci mesajlarla konunun önemine dikkat çekildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gazi Park’ta düzenlediği ‘Çevre Şenliği’nde, ANFA’nın kurduğu stantlarda vatandaşlara rengarenk çiçekler dağıtırken, çocuklar için ise çiçek dikme etkinliği gerçekleştirildi. BELKA ise ‘Dönüştürülmüş Yüzde 100 Elektrikli Otobüs’ü vatandaşlara tanıttı. BELMEK’lerde yapılan ürünlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, ASKİ Genel Müdürlüğü de kurduğu stantta İvedik Arıtma Su Tesisi ve Karaköy Atık Su Arıtma Tesisi maketi üzerinden çocuklara suyun önemini Dalga Havuzu ve Girdap Silindiri örneği ile anlattı. Ankara’nın beş beyazının kentlilerle buluştuğu şenlikte atık yemeklerden sokak hayvanları için üretilen mamaların tanıtımını da yaptı. Şenliğe katılanlar amatör müzik gruplarının konserleriyle eğlence anlar yaşadı. Kentteki diğer programlar ise şöyle oldu:

Çevre farkındalığı şehre yayıldı


TEMİZ TUTMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Türkiye Jokey Kulübü 75. Yıl Hipodromu’nda gerçekleştirilen Çevre Şenliği’ne katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Çevreyi temiz tutmak ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak hepimizin görevidir” dedi. Başkan Yaşar, çevre konusuna büyük hassasiyet gösterdiklerinin altını çizerek, “Dünyamızda her geçen gün nüfus ve tüketim oranı artıyor. Havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirletiyoruz. Bu nedenle çevreyi temiz tutmamız, atıkları mümkün olduğunca sınıflandırarak geri dönüşüme katkı sunmamız gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için büyük önem arz ediyor. Özellikle çocuklarımıza geri dönüşümün ve çevre bilincinin aşılanması büyük taşıyor” değerlendirmesi yaptı.

Çevre farkındalığı şehre yayıldı


GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ

Yenimahalle Belediyesi ve Türkiye Jokey Kulübü iş birliğiyle düzenlenen şenliğe Yenimahalle Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevleri’nde eğitim gören 600 çocuk katıldı. Çevre konusunda farkındalık oluşturulması ve çocuklarda çevre bilinci yaratılması amacıyla düzenlenen etkinliğe, geri dönüşüm ile elektronik atık konusunda hizmet veren birçok firma da destek verdi. Kreş öğrencileri geri dönüştürülebilir atıklara dikkat çekmek ve çevre kirliliğine vurgu yapmak amacıyla geri dönüşüm defilesi düzenledi. TUBİL Halk Dansları Topluluğu ise özel bir gösteri ile sahne aldı.

Çevre farkındalığı şehre yayıldı


HEM EĞLENDİLER HEM BİLİNÇLENDİLER

Altındağ Belediyesi’nin Başkent Millet Bahçesi’ndeki Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlediği etkinliklere katılan çocuklar bir yandan eğlenirken bir yandan da çevre bilinci kazandı. Sıfır Atık Simülasyon Merkezi’nde; sıfır atık, katı atık, geri dönüşüm ve çevre koruma gibi konularda bilgilendirilen çocuklar, keyifli anlar yaşadı. Çocukların atık malzemeleri değerlendirerek ortaya çıkardığı kostümler, görenlerin beğenisini topladı. Çocukların çevre bilinciyle yetişmesini çok önemsediklerini belirten Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Yeni nesillerimizin bilinç ve farkındalık seviyesini arttırmayı, onları daha yeşil bir yaşama teşvik etmeyi ve duyarlı tüketim alışkanlığı kazandırarak, tasarruf ile ekonomik kazancı öğrenmelerini çok önemsiyoruz. Gelecek nesillerin bu bilinçle yetişmesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Çevre farkındalığı şehre yayıldı


FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Haberin Devamı

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ‘Türkiye Çevre Haftası’ kapsamında ilçedeki Şehit Özgür Kara Anadolu Lisesi’nde düzenlenen fidan dikme etkinliğine katıldı. Altınok, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte ağaç dikerek çevreyi korumanın önemine dikkat çekti ve “Diktiğimiz her fidan, alacağımız oksijen demektir. Bugün siz dikeceksiniz, sizin diktiğiniz ağaçların gölgesinden gelecekte burada okuyacak olan evlatlarımız faydalanacak” dedi.

Çevre farkındalığı şehre yayıldı


TEMİZLİĞE KOŞTULAR

Haberin Devamı

Sincan Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği programda bir araya gelen gençler, Sincan Eko Çiftlik’te koşu ve çöp toplamanın bir arada yapıldığı plogging etkinliğine katıldı. Sincan Belediye Başkan Murat Ercan, çevre duyarlılığının önemine dikkat çekerek, “Sincan Belediyesi olarak çevre dostu projelere her zaman öncelik verdik. Gerek bizler gerekse bizim yetiştireceğimiz, sizin yetiştireceğiniz nesiller, çevresine çok daha duyarlı, çevresiyle organik bağ içerisinde ve çevresine zarar vermeyen kişiler olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!