Çelik köprü tuz buz

Güncelleme Tarihi:

Çelik köprü tuz buz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 10:38

Dikmen Vadisi’ndeki çelik köprünün 2 asansörü de tahrip edildi. Camları kırılan ve elektrik kabloları çalınan asansörler, madde bağımlılarına mesken oldu.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın birçok kez gündeme getirdiği Dikmen’i Çankaya’ya bağlayan çelik köprüye verilen zarar, her geçen gün artıyor. Kimliği belirsiz kişilerce cam panelleri kırılan asansör ve merdivenlerin üzerinde madde bağımlılarının kullandığı uyuşturucu düzeneklerinin olması dikkat çekiyor. Elektrik kabloları çalınan asansörlerin çalışmadığı, duvarların sprey boyalarla yazılı olduğu geçit, alkol şişeleri ve atıklarla dolu.
Köprünün açıldığı günden bu yana devam eden tahribatın yaya geçidini kullanılamaz duruma getirdiğini belirten çevre sakinleri, “Vatandaşın kullanması için para harcanarak yapılan merdivenler, bağımlıların ve şehir eşkıyalarının yuvası haline dönüştü” diyor. Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan vatandaşlar bölgedeki tahribatın onarılarak geçit ve asansörlerin kullanılır duruma getirilmesini talep ediyor.

Haberin Devamı

YÜRÜMEYE KORKUYORUZ

Köprüyü geceleri kullanamaz hale geldiklerini belirten İbrahim Aktürk, “Geceleri burayı mesken edinen bağımlılar yüzünden yürüyemez olduk. Yaya merdivenlerinin dışındaki cam panellerin hepsini kırdılar, onca para harcanarak yapılan geçit sahipsiz kaldı. Şuanda geçitten çok savaş alına benziyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!