Çekişme değil uzlaşma zamanı

Güncelleme Tarihi:

Çekişme değil uzlaşma zamanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2020 10:12

ABB Meclisi’nde CHP’nin yeni Grup Başkanvekili olan Yaşar Neslihanoğlu, “Ankara’nın yararına, Ankaralıların faydasına olan her şey için, uzlaşı sağlamak istiyoruz” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili seçilen Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, ‘uzlaşı’ vurgusu yaptı. Neslihanoğlu yeni dönemle ilgili Hürriyet Ankara’ya şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partide, başkent yaptığı Ankara’da, belediye olarak iktidarda olduğumuz başkentimizde, partimizin grup başkanvekilliğini yapmak, hem zor hem de onurlu bir görev. Her ne kadar belediye başkanlığı bizde olsa da, Meclis çoğunluğu diğer gruplarda. Bu yüzden grup başkanvekilliğinin işi daha zor. Ankara’nın faydasına olan konular Meclis’e gelecek. Diğer grupların oylarını almadan Meclis’ten geçirme şansınız yok. Bu nedenle Meclis’te birlik, beraberlik ve uzlaşı sağlamamız gerekiyor.

Çekişme değil uzlaşma zamanı


ANKARA’NIN YARARINA OLANI GETİRECEĞİZ

Diğer partilerin grup başkanvekilleriyle de uzlaşı üzerine sık sık görüşmeler yapacağım. Zaten Meclis’e, Ankara’nın yararına olan konuları getireceğiz. Onların da bu konulara ‘hayır’ diyeceklerini düşünmüyorum. Ankara’nın yararına, Ankaralıların faydasına olan her şey için uzlaşı sağlamak istiyoruz. Şu an ülkemizin içinde bulunduğu durumda çekişme değil uzlaşma zamanı. İnsanlarımız bunu özledi, bunu sağlayacağız.

YAŞAR VE YAVAŞ BENİM İÇİN BÜYÜK ŞANS

Siyaset tecrübemdeki en büyük şansım 2014’ten bugüne kadar duayen siyasetçi Fethi Yaşar ile çalışmak. Grup başkanvekilliği dönemimde de kendisinin bana büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. İkinci bir şansım da, belediyecilikte örnek olan Mansur Bey. Onun tecrübe ve birikimlerinin de bana büyük katkı sağlayacağıma inanıyorum. İki değerli belediye başkanlarımla çalışmak büyük onur. Fethi Yaşar ve Mansur Yavaş gibi halkı kucaklayan ve uzlaştırıcılığı her kesim tarafından kabul görmüş iki duayen ismin referansı büyük bir sorumluluk. Bizi bu göreve layık gören il başkanım Ali Hikmet Akıllı, ABB Başkanı’mız Mansur Yavaş, ilçe belediye başkanlarımıza ve Meclis üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”

VATANDAŞA NASIL MERHEM OLURUZ DÜŞÜNCESİNDEYİZ

Haberin Devamı

Ana gündemlerinin koronavirüsle mücadele olduğunu da kaydeden Neslihanoğlu, “Ülkemizde şu anda olağanüstü bir durum var. Bizim daha çok grup başkanvekili olduğumuzda ‘siyaseten ne yaparız’dan önceki ana gündemimiz koronavirüsle mücadele konusu. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle virüsün ilerlemesini önlemek için ne gibi tedbirler alabiliriz, bu salgın vasıtasıyla mağdur duruma düşen esnaflarımıza vatandaşlarımıza nasıl bir ekonomik katkı sağlarız, buna göre çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşımıza nasıl merhem oluruz düşüncesindeyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!