Can dostlar için ‘Hız’ kesmeyen aile

Güncelleme Tarihi:

Can dostlar için ‘Hız’ kesmeyen aile
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2020 23:57

Keçiören’in Hasköy Mahallesi’nde yaşayan Hız ailesi, koronavirüs salgını sonrası kısıtlamalar ve mama bulmakta yaşadıkları zorluklara rağmen Çubuk ve Akyurt’ta bine yakın sokak hayvanını beslemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Eşi İzzet Hız ve ailesinin desteğiyle mama aldıklarını, atık gıda topladıklarını, 120 kilometre yol yaparak belirledikleri alanlardaki bine yakın sokak hayvanını beslediklerini anlatan Saime Hız, daha önce bir gün arayla yaptıkları besleme faaliyetini, salgın sonrası iki günde bire düşürmek zorunda kaldıklarını belirtti. Salgın sonrası sokak hayvanlarına ilginin azaldığını ifade eden Hız, şunları söyledi:

Can dostlar için ‘Hız’ kesmeyen aile


LOKANTALARDAN YEMEK ARTIKLARI KESİLDİ

“Yıllardan beri sokağa atılan bu çaresiz hayvanları besliyorum. Çöplerin yakınlarına asılan ekmekleri toplayıp, kemik ve sütle karıştırarak besleme yapmaya çalışıyorum. Eskiden haftada 4 -5 paket mama ile yemleme yaparken şimdi 1-2 pakete düştü. Önceden lokantalardan yemek artıkları alırdık şimdi o tamamen kesildi. Kemik ve süt bulamıyoruz. Daha önce fırınlardan çuval çuval bayat ekmek alıyorduk, artık onu da bulamıyoruz. Pandemiden önce hayvanseverler mama konusunda ve yiyecek konusunda destek oluyordu. Artık bu destekler gelmemeye başladı. Pandemiyle beraber insanların sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olması gerekirken daha duyarsız oldular.” 

YOLUMU BEKLİYORLAR DOYURMADAN DURAMIYORUM

Haberin Devamı

Hayvanların beslenme masrafını karşılamak için oya yapıp sattığını, kaydeden Hız, “Sokak hayvanlarının yolumu beklediğini bildiğim için hayvanları doyurmadan duramıyorum artık. Gelemediğim zaman kabus oluyor benim için. Sağlığımız el verdiği sürece her zaman beslemeye geleceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!