Çamkoru’yu Ankara’nın Abant’ı yapacağız

Güncelleme Tarihi:

Çamkoru’yu Ankara’nın Abant’ı yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2021 00:00

Çamkoru Tabiat Parkı, yeni kiralama ihalesiyle birlikte ABB’den Çamlıdere Belediyesi’ne geçti. Hem mesire alanı hem de göl kısmı için doğal dokuyu bozmayacak projeler hazırladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Hazım Caner Can, “Yenileyeceğiz ve Çamkoru’yu Ankara’nın Abant’ı yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait Çamkoru Tabiat Parkı, düzenlenen yeni kiralama ihalesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) Çamlıdere Belediyesi’ne geçti. Hem mesire alanı hem de göl kısmı için doğal dokuyu bozmayacak projeler hazırladıklarını söyleyen Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Çamkoru’yu Ankara’nın Abant’ı yapmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Can, yapacakları çalışmaları Hürriyet Ankara’ya anlattı:

Çamkoru’yu Ankara’nın Abant’ı yapacağız


DOĞAL DOKUYU BOZMAYACAK PROJELER

“Bugüne kadar hak ettiği değeri görmeyen Çamkoru Tabiat Parkı bundan sonra yeni yüzü ve yeni projeleriyle Ankaralıların hizmetinde olacak. Buraya en az 1 milyon TL harcanması gerekiyor. Ankara milletvekillerimizin hepsi ile görüşeceğim ilgili kurumlardan destek isteyeceğiz. Tamamını tek başımıza yapmamız zor. Doğal dokuyu bozmayacak, insanları buraya çekecek projelerimiz var. İlk önce yolundan başlayacağız, araçlar için otopark oluşturacağız. 136 hektar kısımdan oluşan göl kısmında bungalov evler, macera parkı, kır restoranı, kır bahçesi ve kafeler olacak. Yürüyüş yolları yapacağız.

Çamkoru’yu Ankara’nın Abant’ı yapacağız


İSTER GEZECEKLER İSTER KALACAKLAR

2 bin 206 dekar 84 hektarlık piknik ve mesire alanı kısmındaki engelli parkurları gözden geçirilerek daha da iyileştirilecek. A tıl durumdaki Kelebek Müzesi’ne yeni bir görünüm kazandıracağız. Çadır kamp alanı, karavan kamping alanı gibi projeleri hayata geçireceğiz. Bunları bir yıl içerisinde yapmayı planlıyoruz. Ankaralılar artık Abant’a gitmeyecekler. Gelecekler doğada ister gezecekler ister kalacaklar. Yenileyeceğiz ve Çamkoru’yu Ankara’nın Abant’ı yapacağız.”

Çamkoru’yu Ankara’nın Abant’ı yapacağız


UZUN SÜRE ÂTIL KALMIŞ

Haberin Devamı

ABB’nin parka gereken özeni göstermediğini de iddia eden Başkan Can, “Çamkoru’nun şu an ki durumu içler acısı. Yolları köstebek yuvası gibi, tuvaletleri perişan, araç park yeri yok. Güzel alan uzun süre âtıl kalmış. Büyükşehir Belediyesi 24 güvenlik görevlisi koymuş. Sadece güvenlik görevlisi dikmekle, giriş kapısında 24 saat beklemeyle bu işler olmaz” dedi.

Çamkoru’yu Ankara’nın Abant’ı yapacağız


YABAN HAYATI GÖZLEM KULESİ DE YAPILACAK

Haberin Devamı

Tuvalet, mescit, çeşme gibi donatıların yenileneceği parkta yapılması planlanan bazı projeler ise şöyle:

-Paintball alanı
-Macera parkı
-Çocuk oyun alanı
-Olta balıkcılığı alanı
-Yaban hayatı gözlem kulesi
-Yaban hayatı eğitim merkezi
-Bungalov kır evleri
-Kır bahçesi
-Çadır kamp alanı
-Karavan kamping alanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!