Bu da aktar dezenfektanı

Güncelleme Tarihi:

Bu da aktar dezenfektanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2020 09:37

Koronavirüs salgınında önemli koruyuculardan biri olan dezenfektan ürünlerine talep yükselince kaçak ve sahte üretimler de arttı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri de Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte koronavirüs fırsatçılarına yönelik ilçede sıkı bir denetim gerçekleştiriyor. Ekipler, bu kapsamda Demetevler Mahallesi’nde ‘bitki çayları, bitki yağı, baharat paketleme ve satış’ ruhsatı bulunan bir aktarda kaçak dezenfektan üretildiğini tespit ederek işyerine baskın yaptı. İ.K.’ya ait merdiven altı işyerinde, çeşitli boyutlarda şişelenmiş etiketsiz olarak kolilere doldurulmuş binlerce alkolsüz dezenfektan ele geçirildi. İşyeri hakkında yasal işlem başlatıldı.

ÇEVRİMiÇİ KAFE MÜHÜRLENDİ

Yenimahalle zabıtası ayrıca, İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği tedbirler çerçevesinde faaliyetlerini durdurması gerektiği halde işyerini çalıştırmaya devam eden İvedik Caddesi’nde bir internet kafeye de baskın düzenledi. Denetimde işyerinin açık ve içeride müşteri olduğunu tespit eden ekipler, tutanak tuttu ve kafeyi mühürleyerek kapattı.

MERDİVENALTINI İHBAR EDİN

Vatandaşlardan gelen ihbar ve taleplerin anında değerlendirildiğini ifade eden Yenimahalle Belediyesi yetkilileri, “Koronavirüsü fırsat bilip halkın sağlığı ile oynayanlara geçit vermiyoruz. Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar, gördükleri merdivenaltı üretim yerlerini bize ihbar etsinler” dedi.

Haberin Devamı

Bu da aktar dezenfektanı

İşyerinde dezenfektan üretiminde kullanılan varilin bu hali ‘pes’ dedirtti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!