BTP Genel Başkanı Haydar Baş: Avrupa tavrını değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

BTP Genel Başkanı Haydar Baş: Avrupa tavrını değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 16:48

BTP Genel Başkanı Haydar Baş: Avrupa tavrını değiştirdi

Haberin Devamı

ANKARA,(DHA)- BAĞIMSIZ Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş yaptığı yazılı açıklamada "Terör örgütleri fırsat kolluyor ve Avrupa'nın tavrı değişiyor. Emperyalist Batı’nın tüm taarruzlarına karşı halkının gücünü arkasına alan Esad rejimi, Rusya’nın sahip çıkması ile işgalin önüne geçmeyi başardı" dedi.

"Türk siyaseti, yaklaşık 7 yıldır bölünmüş bir Suriye için çalıştı" diyen Haydar Baş, şöyle konuştu:

“Emperyalist Batı’nın tüm taarruzlarına karşı halkının gücünü arkasına alan Esad rejimi, Rusya’nın sahip çıkması ile işgalin önüne geçmeyi başardı. Yeni bilgilerde Şam yönetimi Suriye’nin yüzde 85’lik kısmında Esad’ın hâkim olduğunu ilan etti. Hatta Fransız haber ajansları, Esad’ın zaferini yazmaya başladı. Beraber bakanlar kurulu toplantıları yapıp ailecek görüşürken birden Amerika’nın ve İsrail’in yanında yer alarak Esad rejimini zalim ilan eden siyasetin de tavrını değiştirmeye başladığını görmekteyiz. Türk siyaseti, yaklaşık 7 yıldır bölünmüş bir Suriye için çalıştı. Şimdi ise önümüzdeki tehlikeleri görmekte ki, ABD ya da PYD/YPG’nin yerine Rusya ve İran ile işbirliğini tercih ediyor. İsrail’in Barzani’ye referandum iznini verdiği DEAŞ’tan boşalan yerlere PKK’lıların yerleştiği, Rusya’nın İran ile yakınlaştığı bir ortamda siyasilerimizden beklenen de bu bloğa dâhil olmalarıdır."

“Batı medyası “Esad’sız bir Suriye’den” bahsetmeyi uzun süredir bıraktı" diyen Baş, "Tam tersine Esad’ın büyük bir zafer kazandığı yönünde haberleri kaleme almaya başladılar bile. Bundan dört sene evvel Rusya’nın Esad’ın yanında yer alması ile beraber  Suriye işgalinin seyrinin değiştiğini belirterek, “Bizim hükümet yetkilileri, halen ‘Esad gitsin’ diye dursun, inanıyoruz ki yakın bir zamanda, Türkiye düşman Esad’a yine ‘kardeş Esad’ demeye başlayacaktır” öngörüsünün yer aldığı bir makale kaleme almıştık. Hatta bu makale o tarihte Suriye Devlet Televizyonu’nda okunmuştu. Gelinen nokta bizleri haklı çıkardı” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!