Bozo’nun objektifinden 'Anadolu'yu Tanıyor muyuz'

Güncelleme Tarihi:

Bozo’nun objektifinden  Anadoluyu Tanıyor muyuz
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 13:16

Anadolu’yu tekerlekli sandalyeyle gezen cam kemik hastası Elif Gamze Bozo, çektiği fotoğrafları ‘Anadolu’yu Tanıyor muyuz’ sergisi ile Ankara’ya getiriyor.

Haberin Devamı

Bozo’nun objektifinden  Anadoluyu Tanıyor muyuz
Doğuştan cam kemik hastası Elif Gamze Bozo, tekerlekli sandalyesi ile gezdiği Anadolu’dan objektifine yansıyan en özel karaleri, ‘Anadolu’yu Tanıyor muyuz’ adlı sergide topladı. Engelsiz Sanat Derneği’nin, ‘Yorgan Altında Kimse Kalmasın’ projesi kapsamında 28 Mart Pazartesi günü saat 17.30’da Hacettepe Üniversitesi Ahmet Göğüş Sanat Galerisi’nde açılacak sergi, 1 Nisan’a kadar gezilebilecek.
Her fırsatta, “Engelli olmak kötü bir durum değil ki” ifadesini kullanan Bozo, “Fotoğraflarımda genellikle ötekileştirilmiş kadınlar, çocuklar, yaşlılar, mülteciler ve engelliler var. Bizleri özel kılan engelimiz değil, ürettiklerimiz ve düşüncelerimiz” diyor. Engelsiz Sanat Derneği Başkanı Gülçin Kaya İnceiplik ise, Elif Gamze Bozo’nun sergisiyle ilgili özetle şunları söylüyor:
Bozo’nun objektifinden  Anadoluyu Tanıyor muyuz

Haberin Devamı

“Elif’in engelli değil, üretken bir birey olarak yaşamını sürdürmesi diğer engelli bireylere ve ailelerine ilham kaynağı oluyor. Elif’in fotoğraf çalışmasına destek olabilmek bizim için gurur verici bir olay.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!