Bize ‘komisyoncu’ demesi hadsizliktir

Güncelleme Tarihi:

Bize ‘komisyoncu’ demesi hadsizliktir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2021 02:54

Ankara’da okulların açılmasıyla beraber baş gösteren C plakalı servis krizinde sular durulmuyor.

Haberin Devamı

Oda ve dernek arasındaki polemik giderek sertleşirken Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) nasıl bir çözüm sağlayacağı ise merak ediliyor. Ankara Toplu Taşımacılar Birliği Derneği(ANTAD) Başkanı Cemal Baltacı ve Ankara Ticaret Odası(ATO) Meslek Komitesi Üyesi Ünsal Akkuş, Ankara Umum Servis Aracı işletmeleri Odası (ASİO) Başkanı Tuncay Elmadağlı’nın kendilerine yönelik ‘komisyoncular’ şeklindeki açıklamasına, “ATO üyesi olan ve ANTAD çatısı altında genel açıklamalarını yapan tacirlerimize, ‘komisyoncu’ denmesi, en ufak ifadeyle basiretsizlik, hadsizlik ve saygısızlıktır” sözleriyle tepki gösterdi. Elmadağlı’nın tacir ve esnaf arasındaki birlikteliği bozmak istediğini savunan Baltacı ve Akkuş, ortak yaptıkları açıklamada özetle şunları kaydetti: “Ocak ayı içinde yapılacak ASİO seçimleri için koltuk derdine düşmüş olan Tuncay Elmadağlı’nın, işkembeden atmayı bırakıp, ulaşım sektöründe yaşanan sıkıntıları çözme adımlarına katkı sağlamasını beklemekteyiz. Kendisi ASİO Başkanı olarak, kaç aracın plakasının askıda olduğunu dahi bilmediği için, Noterler Birliği’nden sorgulama yapmaya çalıştığını ifade etmiştir. Askıda bulunan plakların sayısından habersiz olan ASİO Başkanı Tuncay Elmadağlı, ABB tarafından verilen süreyi kısaltarak, askıdaki plakalara kasa takılmasını hızlandırdığını söylemektedir. Daha kaç aracın askıda olduğunu dahi bilmeyen Elmadağlı hangi plaka sahibini arayarak, plakasına kasa takılmasını hızlandırmaktadır.”

‘ASAL’A BEŞ ADET ARAÇ GÖNDERSİN’

Elmadağlı’nın, “Rica ediyoruz kontak kapatsınlar da aradan çıksınlar, biz 5 bin aracımızla servis hizmetinin tamamını üstlenmeye hazırız” açıklamasını da hatırlatan ANTİAD yöneticileri şöyle devam etti: “ASİO Başkanı, odasına kayıtlı olan araç sayısını bile doğru bilmemektedir. C plakalı araç sahibi esnaflarımız Ankara’da, ASİO hariç, ilçe ve merkez odaları olmak üzere üç adet daha esnaf odasına kayıtlı bulunmaktadır. 5 bin aracı bir yana bırakarak, ASİO Başkanı’nın beş aracı, bir okul yada idareye göndermeye gücü dahi bulunmamaktadır. Sayın Tuncay Elmadağlı’dan, sadece okulların açıldığı günden bu yana hizmet alamayan, Asker Alma Dairesi Başkanlığı’na(ASAL) hizmet vermek üzere beş adet aracı göndermesini rica etmekteyiz. ASİO 5362 sayılı Kanun kapsamında, sadece merkez dokuz ilçede fiyat tarifesi yayınlamaya hak sahibidir. Yayınlanacak tarifenin ANKESOB tarafından onaylanması sonrası uygulanabilmesi için UKOME kararı ile onanması gerekmektedir.

YÜZDE 50’DEN FAZLA ÖDEMEYE HAZIRIZ

Bildiğimiz kadarıyla UKOME tarafından onaylanmış bir tarife halen bulunmamaktadır. ASİO Başkanı’nın, sektörün kanayan yarasına çözüm bulmaktan uzak olan, sadece yapılacak olan seçim öncesi kaygıları taşıyarak yaptığı açıklamalar, kabul görmemektedir. Bireysel araç sahibi esnaflarımız ile tacirler arasında başlatmaya çalıştığı kavgaya taraf olmayacağımız açıkça belirtmek isteriz. Tacirler olarak, rant değil, tüm paydaşların kazancını isteyerek planlama yapmaya devam edeceğiz. Gerek okul yönetimleri, gerek idare yöneticileri hatta tacirlerimizin telefonlarına çıkmayan ASİO Başkanı’na açıkça beyan ediyoruz, Gönderdiği her aracı, ASİO tarafından yayınlanan tarifenin yüzde 50 üstünde birim fiyatlarla hizmete başlatacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!