'Birlik olup kazandık'

Güncelleme Tarihi:

Birlik olup kazandık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 15:17

Yaptığı tanıtım çalışmaları ile Ankara oğlağının süper marketlerde satışını sağlayan Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, sözleşmeli yetiştiriciliğin yanı sıra, tiftik alımında gerçekleştirdiği fiyat yükselişi ile yetiştiricinin yüzünü göldürdü.

Haberin Devamı

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, Başkent’te küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla yürüttükleri çalışmaları anlattı. Birliğin tanıtım kampanyaları ile Ankara oğlağının zincir marketlerde tüketici ile buluşturduklarını belirten Kılınç şunları söyledi:
“Et ve Süt Kurumu ile birlikte sözleşmeli yetiştiriciliğini Ankara'da yaşama geçirdik. Et ve Süt Kurumu'nun açıkladığı fiyatlar Ankara piyasasında belirleyici oluyor. İlk defa Ankara'da karkas kuzu eti fiyatı batı illerindeki fiyatı yakaladı. Ankaralı yetiştirici yine çıkma koyunlarını Et ve Süt Kurumu ile değerlendirme imkanı buldu. Damızlık değerini kaybetmiş koyun kesimleriyle yetiştirici önemli bir gelir elde etti. Ankara'daki mevcut sürüler de gençleşti.” 

Haberin Devamı

FİYATI YÜZDE 50 ARTTI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın destekleriyle son 5 yılda üretimi 2 kat artan tiftik hakkında bilgi veren Başkan Kılınç, “Tiftik alımında yüzde 50 fiyat artışı ile bir rekora imza attık. Mayıs ayında tiftik alımı yapıp, haziranda ödemelerini gerçekleştirdik. 10 TL olan oğlak tiftiği 15 TL'ye, 8 TL olan Anamal tiftiği 13 TL'ye, 2 TL olan tali tiftiği ise 3 TL'ye yükseldi. Ankara Keçisi yetiştiricisi tiftik satışından geçen seneye göre yüzde 50 daha fazla kazandı. İlçe merkezlerinde toplantılar yapıp yetiştiricilerimizi dinliyoruz. Güçlü bir çağrı merkezimiz var. Ayrıca fuarlara teknik geziler düzenliyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!