Bir günde iki fuar

Güncelleme Tarihi:

Bir günde iki fuar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 18:35

Ankara’da dün, iki mobilya fuarı açıldı. Siteler’de üretilen el yapımı mobilyaların tanıtıldığı 43’üncü Uluslararası MODEV Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, ANKA Expo Fuar Alanı’nda, Ankara Mobilya Fuarı da (Ankara Furniture Fair-ANKAFF) ATO Congresium’da kapılarını açtı.

Haberin Devamı

MODEV Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nın açılışına katılan eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, şunları söyledi: “Türkiye’de fuarlar giderek artıyor. Çünkü bir malı üretmek yetmiyor. Önemli olan üretilen malın pazarlanmasıdır. Artık içe kapalı bir Türkiye’de değiliz. Kendi malımızı tanıtmanın yolu bu tür fuarlardan geçer. Mobilyanın hayatımızda önemli bir yeri var. Ankara bu manada bazı sıkıntılar yaşıyor. Ama bu sıkıntıları aşabilirsek mobilya sektörü, Ankara’nın savunma sanayi dışındaki marka sektörüdür.”  

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ise, “Dünya genelinde en kaliteli ürünlerin üretildiği Türkiye’de mobilya denilince akla ahşap mobilya; ahşap mobilya denilince de Ankara Mobilyacılar Sitesi gelmektedir. Ancak yaşadığımızın sıkıntıları aşmak için Siteler’e gereken desteğin verilmesi gerekiyor. Mobilya sektörünün dünya pazarında 200 milyar dolarlık payı var. Ne yazık ki ülkemize, bu paydan yüzde 1 düşmekte. Bunun için ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda mobilya sektörünün payının yüzde 5’lere çıkmaya ihtiyacı var” diye konuştu. 43’üncü Uluslararası MODEV Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nda, Siteler’de üretim yapan 98 firmaya ait stant bulunuyor. 7 bin 500 çeşit ürünün tanıtımının yapılıdğı fuar, 10 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

ANKARA ‘MOBİLYANIN ANNESİ’

ATO Congresium’daki Ankara Mobilya Fuarı’nın (ANKAFF) açılışını ise eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler yaptı. İşler, törende yaptığı konuşmada, Ankara’nın mobilya sektörüne yaptığı katkının altını çizdi. İşler, “Tüm sektörlerde olduğu gibi marka değeri için profesyonellik lazım. Bunun için AR-GE’ye kaynak ayrılmalı. Ticareti tekrar canlandırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.  ATO Başkanı Salih Bezci de, Siteler için “Mobilyanın gözbebeği” ifadesini kullanarak, şunları kaydetti: “Ben 7 yaşımdayken babam Siteler’de kerestecilik yaptı. Buradaki el emeği hiçbir yerde yok.” 

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç de Ankara’yı ‘mobilyanın annesi’ olarak tanımladı. Güleç, Türkiye ve Ankara’nın adını Mobilya sektöründe dünyaya duyuracaklarını söyledi. Ankara Mobilya Üreticileri Derneği Başkanı (ANSİMOD) İsmail Biçer de konuşmasında Ankara’nın mobilya sektörünün de başkenti olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!