‘Bir göz bir dünya’ya açılıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Bir göz bir dünya’ya açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2020 00:59

Karantina günlerinde soyut resim yapmaya başlayan Ankaralı sosyolog Merve Karapolat (31) çalışmalarını İstanbul ‘La Visione Art Gallery’de açtığı ‘Bir göz bir dünya’ adlı karma sergiyle sanatseverlerin beğenisine sundu.

Haberin Devamı

16-26 Temmuz tarihleri arasında beğeniye sunulan sergi, sanat eleştirmenlerinden tam not alarak dünyaca ünlü ‘Madrid Vangogh Art Gallery’den davet almayı başardı. Kazandığı davetin ardından eylül ayından Lüxemburg’da çalışmalarını sergilemeye hazırlanan Karapolat, şunları söyledi: “Genelde akrilik boya kullanmayı tercih ediyorum. Çünkü akrilik boya çabuk kuruyan bir boya türü ve duygu yoğunluğumu o an istediğim gibi tuvale veya kağıda dökebilmem için bu gerekli. Resimlerimi duygu yoğunluğu hissettiğim anda yapıyorum. Sanırım bu benim hem bu konudaki en iyi özelliğim hem de handikapım. Çünkü çok çizmek istesem bile, yoğun hissetmediğim zaman ortaya çıkan eserde, kendimi bulamıyorum. Hüzün, korku, mutluluk, kaygı duyguları var çalışmalarımda. Yani kısacası çalışmalarımda somut bir olguyu soyutlaştırmak yerine, soyut duygulardan esinleniyorum.”

‘Bir göz bir dünya’ya açılıyor

Merve Karapolat, “Kırıkkale’de yaşıyorum fakat bir ayağım hep Ankara’da. Ankara’da büyüdüm, ailem sevdiklerim orada. Evlendim ve şu an Kırıkkale’de yaşıyorum” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!