Bilim meraklıları eğlenerek öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Bilim meraklıları eğlenerek öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2021 18:19

Çocuklar, Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde bilimin eğlenceli dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkarken bir yandan da yeni bilgiler edinme fırsatı yakalıyor.

Haberin Devamı

Başkentli çocuklar, Altınpark Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde deney yaparak bilimin eğlenceli dünyasını tanıma fırsatı buluyor. Her gün farklı branşlarda düzenlenen atölyelerde, el becerilerini geliştiren çocuklar sosyalleşerek keyifli vakit de geçiriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA bünyesinde hizmet veren merkezin eğitmenlerinden Sinem Gürpınar Akbaş, ziyaretçi sayılarının her geçen gün daha da arttığına dikkat çekerek, “Ara tatilde de yoğunluğumuz çok fazla oldu. Günlük ortalama 350-400 ziyaretçimiz oluyor. Böcek Atölyesi, Karbon Atomu Atölyesi, Mozaik Atölyesi gibi çok fazla branşta atölyemiz mevcut” dedi.

DENEYLER YAPTIK

Merkezdeki eğitimlere katılan çocuklardan Miran Uygar Coşkun, “Bilimle ilgili her şeyi bulabildim. Kardeşimi gezdirdim. Bilime çok ilgim var ve burada çok güzel anılarım var” derken, Doğa Otan, “Burada çok güzel şeyler gördüm. Mozaik yaptığım için heyecanlıyım”, Ekrem Sarp ise “Deneyler yaptık. Çok güzeldi” sözleriyle düşüncelerini anlattı.

ÇOK FAYDALI OLDU

Velilerden Kader Yavaş da “Burayı da çok uzun zamandır görmek istiyorduk. Çocuklarıma çok faydalı oldu. Burada bilimi görerek dokunarak keşfetmeleri bayağı ilgilerini çekti” ifadelerini kullanırken, Sevin Yılmaz ise “Pandemiden dolayı çocuklar sürekli evde kalmak zorunda kaldılar. Bu tarz etkinliklere katılmak onlar için çok önemli. Çok keyifli ve eğlenceli geçti zaman” şeklinde konuştu.

Bilim meraklıları eğlenerek öğreniyor

Merkezde deneyler yapan ve oyunlar oynayan çocuklar, her gün farklı branşlarda düzenlenen atölyelere yoğun ilgi gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!