‘Beyin pili’ için günde 17 saat çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Beyin pili’ için günde 17 saat çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 15:38

Sağlığına kavuşması için ‘beyin pili’ takılması gereken Parkinson hastası 39 yaşındaki Yaşar Cantemur, ameliyatın 68 bin liralık masrafını karşılayabilmek için çabalıyor.

Haberin Devamı

Günde yaklaşık 17 saat çalışan iki çocuk sahibi Cantemur, gündüz saatlerinde bekçilik ve işportacılık yapıyor akşamları ise restoranlar önünde mendil satıyor. Cantemur, yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor:
“Her üç saatte bir ilaç içmek zorundayım, yoksa el, ayak ve kollarıma hakim olamıyorum. 68 bin liralık ameliyatı devletin karşılaması için hastalığımın belli bir evreye gelmesi gerekiyormuş. Şu anda sırada çok kişi olduğu bilgisi verildi. Bana verilen raporda da 'Parkinson hastalığı mevcuttur' diye yazıyor. 2011'den sonra daha da ilerledi. Hastalığa bağlı engellilik yüzde 40'tı, şimdi yüzde 60'a çıktı. Devamlı ilerliyor, virüs gibi yayılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'a bana yardımcı olması için sesleniyorum. Ben, bugüne kadar hiç maddi yardım istemedim. Sayın Cumhurbaşkanım ve Bakanım, bana yardımcı olunursa, ameliyatın bütün borçlarını gücüm, sağlığım yerine geldiğinde ödemeyi şart getiriyorum. Ben sadece sağlığımı istiyorum ki çocuklarımın, ailemin başında durabileyim. Rabbime her zaman 'Beni kimseye düşürme.' diye yalvardım."
İyileştikten sonra en çok yapmak istediği şeyin çocuklarıyla özgürce zaman geçirmek olduğunu dile getiren Cantemur, "En çok istediğim şey, iki çocuğumun elinden tutarak bir sahilde yürüyebilmek. Çünkü, bu halimle çocuklarımın ellerini dahi tutamıyorum" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!