Beyaz perdede bu hafta

Güncelleme Tarihi:

Beyaz perdede bu hafta
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 07, 2023 14:45

Bu hafta 8 yeni film vizyona giriyor. Başrolünde 76. Cannes Film Festivali’nden ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüyle dönen Merve Dizdar’ın bulunduğu ‘Kar ve Ayı’, Cemal Hünal ve Ruhi Sarı’nın rol aldığı ve iki adamın sürprizlerle dolu yolculuğunu anlatan ‘Bulutların Üstünde’, haftanın öne çıkan yerli yapımları.

Haberin Devamı

Orta yaşlı kız ve annesinin yıllar sonra eski evlerine dönmesiyle ortaya çıkan gizemlerin anlatıldığı ‘Sonsuz Sır’ ise yabancı yapımlar arasında dikkat çekiyor.

KAR VE AYI

Â

Beyaz perdede bu hafta

76. Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazanan Merve Dizdar’ın başrolünde olduğu ‘Kar ve Ayı’, görevli gittiği kasabada bir adamın gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasıyla kendisini beklenmedik durumların içerisinde bulan bir kadının hikâyesini konu ediyor. Hemşire olan Aslı, kış uykusundan erken uyanan ayılarla ilgili söylentilerin olduğu bir kasabaya atanır. Kasaba sakinlerinden Hasan, bir gece ortadan kaybolur ve kasabada kaos ortamı olur. Selcen Ergun’un yönettiği filmde Merve Dizdar’a, Saygın Soysal, Asiye Dinçsoy gibi isimler eşlik ediyor.
2022, TÜRKİYE, 92’, Dram

Haberin Devamı

BULUTLARIN ÃœSTÃœNDE

Beyaz perdede bu hafta

Haftanın öne çıkan yerli yapımlarından olan ‘Bulutların Üstünde’, haber için çıktığı yolda ıssız bir arazide aracı bozulan Gökhan’ın gizemli bir adamla tanışması ve sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor. Birlikte yola koyulan ikili, yol boyunca kendilerini beklenmedik olayların içerisinde bulur. Deniz Çınar’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde Cemal Hünal, Ruhi Sarı, Kerim Aydemir başrolde.
2023, TÜRKİYE, 84’, Komedi-Dram

DEHŞETİN YÜZÜ 2 / THE NUN II

Beyaz perdede bu hafta

Haftanın korku yapımlarından ‘Dehşetin Yüzü 2’, yaşadığı travmayı atlatmaya çalışan rahibe Irene’nin yaşadıklarını anlatıyor. Irene, tuhaf olayları araştırması için iblisle ilk karşılaştığı manastıra çağrılır. Rahibe, Valak’ın geri döndüğünü ve daha güçlü olduğunu keşfeder. Michael Chaves’in yönettiği filmde Taissa Farmiga, Jonas Bloquet, Storm Reid rol alıyor.
2023, ABD, 110’, Korku

Haberin Devamı

KÜÇÜK ALLEN VE GALAKSİ YOLCUSU /LILLE ALLAN - DEN MENNESKELIGE ANTENNE

Â

Beyaz perdede bu hafta

‘Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu’, yeni mahallesinde yalnız olan Allan ve uzay gemisi ile dünyaya düşen Britney’in hikâyesini anlatıyor. Allan, Britney’i huysuz komşularından saklayıp, onun uzay gemisini tamir etmesine yardım ederken kendisini bir maceranın içinde bulur. Amalie Næsby Fick’in yönettiği filmde Louis Næss-Schmidt, Sofie Torp, Jesper Christensen gibi isimler rol alıyor.
2022, DANİMARKA, 85’, Macera, Animasyon, Aile

SONSUZ SIR / THE ETERNAL DAUGHTER

Beyaz perdede bu hafta


Haftanın öne çıkan yabancı yapımlarından ‘Sonsuz Sır’, eski aile evlerine döndükleri zaman, yıllardır saklı kalan sırlarla yüzleşmek zorunda kalan bir anne ve orta yaşlı kızının hikâyesini konu ediyor. Anne ve kızının eve dönmesiyle birlikte yıllardır gömülü kalan sırlar gün yüzüne çıkar. Joanna Hogg’un yazıp yönettiği filmde Tilda Swinton, August Joshi, Carly-Sophia Davies oyuncu kadrosunda.
2022, ABD-BİRLEŞİK KRALLIK, 96’, Dram-Gizem

Haberin Devamı

ÅžEYTANA SEMPATÄ° / SYMPATHY FOR THE DEVIL

Beyaz perdede bu hafta


HAMİLE karısını doğum için hastaneye yetiştirmeye çalışan adamın aracına park edeceği sırada yabancı bir adam biner. Genç sürücü, silah zoruyla yabancının dediklerini yapmak zorunda kalır. ‘Şeytana Sempati’, kendisini bir anda bir kedi fare oyununun içinde bulan sürücü ve aracına binen adamın hikâyesini anlatıyor. Yuval Adler’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Nicolas Cage, Joel Kinnaman, Kaiwi Lyman rol alıyor.
2023, ABD, 90’, Gerilim-Aksiyon

KAÇAKÇILAR / SMUGGLERS

Beyaz perdede bu hafta


‘Kaçakçılar’ geçimlerini sağlamak için su altında deniz ürünleri toplayan kadın dalgıç grubunun hikâyesini anlatıyor. Yakın arkadaş olan dalgıçlar, yaşadıkları kasabaya kimya fabrikası açılmasıyla işlerini kaybeder. Geçimlerini sağlamanın yolunu su kaçakçılığı işinde bulan arkadaşlar, zorlu bir maceraya atılır. Seung-wan Ryoo’nun yönettiği filmde Kim Hye-su, Yum Jung-ah, In-Sung Jo rol alıyor.
2023, GÜNEY KORE, 129’, Suç-Aksiyon

Haberin Devamı

NETFLIX HAFTANIN YENÄ°LERÄ°

A Time Called You: 1. Sezon, Dizi, 8 Eylül
Yanık Kokusu: 1. Sezon, Dizi, 8 Eylül
Gerçek Ajan Hikayeleri: 1. Sezon, Dizi, 8 Eylül
Bernand Tapie: Sıra Dışı Bir Yaşam: 1. Sezon, Dizi, 13 Eylül
Anılar: 2. Sezon – 1. Kısım, Dizi, 14 Eylül
Ehrengard: Küçük Bir Romans, Film, 14 Eylül
Once Upon a Crime, Film, 14 Eylül
İlk Bakışta Aşk’ın İstatistiksel Olasılığı, Film, 14 Eylül

BAKMADAN GEÇME!