Beyannameyi ver çipi sonra taktır

Güncelleme Tarihi:

Beyannameyi ver çipi sonra taktır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2022 15:31

Evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takılarak kayıt altına alınması uygulaması 31 Aralık Cumartesi günü sona erecek. Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaşanan yoğunluk ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yeni bir uygulama başlattı.

Haberin Devamı

Müdürlük, hayvan sahiplerinin 31 Aralık’a kadar beyannamesini verip daha sonra mikroçip uygulama ve kayıt işlemini yaptırabileceklerini duyurdu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı: “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik kapsamında her yaştan ev hayvanlarının 31 Aralık 2022 tarihine kadar kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması gerekmektedir. Ancak son başvuru tarihinin yaklaşmasıyla il ve ilçe müdürlüklerimizde oluşan yoğunluğun azaltılması, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için yeni bir uygulamaya gidilmiştir. Hayvan sahiplerinin yönetmelik ekinde yer alan beyannameyi doldurup imzalayarak il ve ilçe müdürlüklerimize 31 Aralık 2022 tarihine kadar teslim etmeleri halinde, mikroçip uygulama ve kayıt işlemi takip eden süreçte gerçekleştirilecektir.” Ev hayvanları kimliklendirme beyannamesine https://ankara.tarimorman.gov.tr/ adresinden de ulaşılabiliyor. 31 Aralık’a kadar evcil hayvanına çip taktırmayan vatandaşlara 5199 Sayılı Kanun kapsamında bin 634 TL para cezası uygulanacak.

Haberin Devamı

Beyannameyi ver çipi sonra taktır

MİKROÇİP VE PASAPORT SIKINTISI YAŞANIYOR

Mikroçip zorunluluğunun yıl sonunda sona ermesi nedeniyle hayvan sahipleri çip taktırmak için yoğun başvuru yaptı. Bu nedenle de mikroçip ve pasaportlarda tedarik sorunu yaşanmaya başlandı. Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Genel Sekreteri İsa Yıldırım, “Muhakkak süre uzatımına ihtiyaç var. Bizim bakanlıktan talebimiz, en az 6 ay olmak üzere süre uzatımı yapılması” açıklaması yapmıştı.

BAKMADAN GEÇME!