Beştepe'nin yükü gençlerin omzunda

Güncelleme Tarihi:

Beştepenin yükü gençlerin omzunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 16:26

Kırmızı-siyahlı ekibe geçen sezon başında gelen Aaron Tshibola, takımdan ayrılma isteğini iletti. Teknik kadronun görüşü doğrultusunda, 27 yaşındaki orta saha oyuncusunun mukavelesi karşılıklı anlaşma ile sonlandırıldı.

Haberin Devamı

SPOR Toto 1. Lig’de yeni sezon heyecanının başlamasına sayılı günler kala başkent ekibi Gençlerbirliği’nde gündem, transfer yasağını kaldırmak. Kırmızı-siyahlı ekibin başkanı Talip Çankırı ve yönetim, maddi kaynak arayışına hız verirken, takımdan ayrılan isimlere bir yenisinin daha eklenmesi, alt yapıdan gelen genç oyuncuların üzerine binen yükü daha da arttırdı.Kırmızı-siyahlı ekibe geride kalan sezonun başında gelen isimlerden biri olan 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Aaron Tshibola ile de yollar ayrıldı. Oyuncun takımdan ayrılma talebini yönetime iletirken, teknik ekibin görüşü doğrultusunda, iki taraf karşılıklı olarak anlaştı ve oyuncunun sözleşmesi sona erdirildi. Tshibola’ya alacaklarına karşılık olarak bonservisi verildi.Tshibola, geçen sezon 21’i ilk 11 olmak üzere 27 kez sahaya çıkıp bin 922 dakika sahada kaldı. 2 gol atan Tshibola, 2 kırmızı, 8 sarı kart gördü.

Haberin Devamı

RAMAZAN KÖSE VE SALLALİCH DE GİTMİŞTİ

Gençlerbirliği’nde, sezon sona erdikten sonra sözleşmeleri sona eren isimlerden; Sandro Lima, Güney Kore takımı Gwanhju, Arda Kızıldağ ve Ömürcan Artan, Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK, Rahmetullah Berişbek, GZT Giresunspor’a giderken, Baran Başyiğit, Spor Toto 1. Lig temsilcilerinden Bandırmaspor’a, Furkan Şeker, 2. Lig takımlarından Etimesgut Belediyespor’a transfer oldu. Kiralık olarak forma giyen Blessing Eleke ile Kzenga LuaLua takımlarına döndü.Kırmızı-siyahlı ekipte sözleşmeleri süren isimlerden kaleci Ramazan Köse ile Sallalich de takımdan ayrıldı.Mayıs ayında sözleşmesi sona erdikten sonra Spor Toto 1. Lig’in diğer başkent temsilcisi Ankara Keçiörengücü ile kontrat imzalayan İlker Karakaş ise mor-beyazlı ekipte yaşadığı sorunun andından, yeniden Beştepe’ye döndü.

FEDERASYON LİSTESİNDE YENİ İSİMLER VAR

Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi sitesinde, Gençlerbirliği kulübünün takım listesinde geçen sezon ki kadroda yer alan; Übeyd Adıyaman, Aksel Aktaş, Barış Alıcı, Serdarcan Eralp, Abdullah Şahindere, Dmytro Grechyshkin, Gökhan Gül, Mert Kula, Metehan Mert, Muhammed Bayır, Musa Şahindere, Sami Gökhan Altıparmak’ın yanı sıra; genç oyuncular; Ahmet Arda Tuzcu, Ataberk Gök, Atalay Gökçe, Emin Emir Kavasoğlu, Kağan Özkan, Onuralp Sarman, Ulusoy Mert Kabasakal ve Zafer Göktuğ Erdem’in isimleri bulunuyor.Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’de 2022-2023 sezonunun ilk haftasında Altınordu ile 13 Ağustos’ta Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.Trabzonspor’un, Suudi Arabistan ekibi El İttifak ile Berat Ayberk Özdemir’in transferi konusunda prensipte anlaştığı bilgisi, Gençlerbirliği cephesinin gözünü bu transfere çevirdi.Berat’ın transferi konusunda temas halinde olan kulüplerin prensip anlaşmasına vardığı belirtiliyor.Suudi Arabisten ekibine katılmaya olumlu bakan 24 yaşındaki oyuncunun, kulüplerin anlaşması halinde takımdan ayrılacağı ifade ediliyor. Berat Özdemir, 2020-2021 sezonu devre arasında, 2.5 milyon Euro bedelle, Trabzonspor’a geçmiş ve bordo-mavili ekiple 4,5 yıllık sözleşme imzalamıştı.Bu transferde Berat’ın başka bir kulübe transferi halinde, kırmızı-siyahlılar belirlenen bonservis bedelinden yüzde 20 oranında pay sahibi olacak.Berat Özdemir, geçen sezon Süper Ligde bordo-mavili formayla çıktığı 36 maçta 1 asist katkısında bulundu. İstanbulspor maçından sonra verilen 2 günlük izni ailesinin yanında geçiren oyuncunun Trabzona dönmeyip, Suudi Arabistan takımının Bolu’daki kampına katılması bekleniyor.Kulüplerin bonservis bedeli konusunda üzerinde durdukları rakamın ise 2.5 milyon Euro civarında olduğu ileri sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!