Besici kardeşler

Güncelleme Tarihi:

Besici kardeşler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 16:55

Bin 100 kilometre uzaklıktaki Ardahan’dan kurbanlık hayvanlarını kamyona yükleyerek Ankara’ya gelen Ayşegül ve İpek adlı besici kardeşler, Keçiören Ovacık Kurban Pazarı’nda satış yapıyor.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı’na yaklaşık bir hafta kala kurbanlık pazarları gün geçtikçe hareketlenirken, Keçiören ilçesine kurulan Ovacık Kurban Pazarı’ndaki bir çadırda kurbanlık satan iki kız kardeş, tüm dikkatleri üzerlerine çekiyor.
Ardahan’dan, 23 büyükbaş hayvanla birlikte iki günlük zorlu bir yolculuğun ardından Ankara’ya gelen 30 yaşındaki Ayşegül Çayır ile kız kardeşi İpek Çayır, “Bir ekibimiz var. Onlarla birlikte kesim ve deri yüzme işlemlerini de yapıyoruz” diyor.
Son yedi yıldır kurban satışı için Ankara’ya geldiklerini söyleyen Ayşegül Çayır, çocukluğundan beri bu işe hevesi olduğunu belirterek, kurban pazarındaki günlerini şöyle anlatıyor:

Besici kardeşler

Haberin Devamı

NÖBET TUTUYORUZ

“Yıllardır bu işi eşim ve kız kardeşimle profesyonel bir şekilde yapıyoruz. Bazen hayvanların içinde samanlıkta, bazen de dışarıda kanepede yatıyoruz ama mutlaka birimiz hayvanların başında nöbet tutuyoruz. Çünkü, kesileceğini hisseden hayvanlar huysuzlaşıyor. İlk kez Ankara’da başladık bu işe ve aynı yerde de devam ediyoruz. Bizi burada iyice sahiplendiler, her konuda ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorlar.”

Besici kardeşler

Çayır ailesi, kurban çadırının karşısına kurdukları küçük barakada yaşamlarını sürdürüyor. Barakada bir kanepe ve mutfak olarak kullanılan küçük bir masa yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!