Benleri aldırmak ihtiyaç değil

Güncelleme Tarihi:

Benleri aldırmak ihtiyaç değil
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 17:48

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Özgür, normal bir insanın vücudunda 10 ile 40 arasında ben bulunacağına dikkat çekerek, benlerin yapısı hakkında şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Doğumla birlikte bulunan, yenidoğan bebeğin vücudunun büyük bir bölümünü kaplayan ve üzerinde fazla miktarda kıl bulunan benler dev kıllı ben olarak anılır. Bu benler nadiren çocuğun tüm vücudunu kaplayarak, halk arasında 'kurtadam' olarak bilinen görünüme neden olabilir. Güneşe maruz kalma, benleri oluşturan hücreler üzerinde uyarıcı etki oluşturur. Benler, gebelik esnasında hormonal nedenlerle benler büyüyebilir. Kansere dönüşebilecek benlerin yapısı hakkında kesin bilgi vermek mümkün değil. Ailesinde deri kanseri olan veya dev kıllı beni olan hastaların dikkatli olması gerekiyor.

PLASTİK CERRAHA DANIŞIN

Vücutta oluşan benlerin üç sebeple alınması gerekir. Bunların ilki estetik açıdan göze hoş gelmeyen benlerdir. Aslında yüz bölgesindeki bazı benler estetik açıdan kişinin yüz hatlarını tamamlar. Bununla birlikte benin alındığı yerde iz kalacağı için kozmetik amaçlı olarak benlerini aldırmak isteyen hastaların bu konuyu plastik cerrahları ile görüşmesi gerekir. Benlerin alınmasının ikinci nedeni üzerinde kanser gelişiminden şüphe edilmesidir. Üçüncü neden ise burun kanatlarının etrafı, göz kapağı ve dış kulak yolu gibi yerlerde ortaya çıkan benlerdir. Dev kıllı benlerde ise kanser gelişme ihtimali, normal bir bene göre oldukça fazla olduğu için küçük yaşlardan başlayarak bu benlerin alınması önerilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!