BELTAŞ’ın çekilme talebini ABB Meclisi uygun görmedi

Güncelleme Tarihi:

BELTAŞ’ın çekilme talebini ABB Meclisi uygun görmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2023 16:04

ABB şirketi BELTAŞ’ın belediyeye ait tüm otoparkların işletmeciliğinden çekilme kararı, Meclis’ten geri döndü. ABB Meclisi, talebi uygun görmeyerek talebin başkanlık makamına geri iade edilmesini kararlaştırdı. Meclis, işletilmeyen otoparklar için de şirkete destek verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

BELTAŞ’ın çekilme talebini ABB Meclisi uygun görmedi
Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi, önceki gün yapılan haziran ayı üçüncü oturumunda, gündemde yer alan ‘BELTAŞ A.Ş. tarafından işletilmesinden feragat edilen otoparklar konusuna ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyon Raporu’nu da görüştü.

25 YILLIĞINA BELTAŞ’A DEVREDİLMİŞTİ

‘Mülkiyeti veya tasarrufu belediyeye ait olan otoparkların işletme hakkının iki yıl önce ABB Meclisi kararıyla 25 yıllığına BELTAŞ’a devredildiği’ bilgisine yer verilen raporda, ‘BELTAŞ Genel Müdürlüğü’nün 8 Mayıs’ta ABB’ye gönderdiği resmi yazıda yönetim kurulu kararı ile bu otoparkların işletme hakkından feragat ettiği’ belirtildi. Hukuk ve Tarifeler Komisyonu raporda konunun gerekli inceleme ve araştırmalar yapılmak üzere ertelenmesi yönünde görüş bildirdi.

Haberin Devamı

‘BELTAŞ’IN BAŞARILI OLDUĞU GÖRÜLMÜŞTÜR’

Konu, Meclis’te görüşülürken söz alan ABB Meclisi Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Başkanı Ercan Kınacı, “Komisyon raporunda her ne kadar erteleme görüşü belirtmiş olsak da belediyenin otoparkları işleten BELTAŞ şirketinin bu işte başarılı olduğu görülmüştür. İşletilmeyen parklarla ilgili de gerekli desteğin şirkete verilmesi gerekiyor. Bu kamu hizmeti veren bir şirketimiz. Bu nedenle Başkanlık Yazısı’nın başkanlık makamına iadesini istiyoruz” dedi. Talebin iadesine yönelik teklif oy birliğiyle kabul edildi.

BELTAŞ’ın çekilme talebini ABB Meclisi uygun görmedi

TALEP ONAYLANSAYDI ABB KİRAYA VERECEKTİ

Şirketin feragat talebi onaylansaydı ABB, kentte kendisine ait tüm otoparkları yeniden kiraya verebilecekti. Başkentte yıllar önce olduğu gibi yeniden caddelerdeki yol boyu otoparklar da dahil belediye otoparklarının tümünde özel otopark işletmeciliği geri dönmüş olacaktı. BELTAŞ’ın işletmesinden feragat ettiği, belediyenin kiraya vermek istediği otoparklar Altındağ, Çankaya, Beypazarı ve Yenimahalle’de bulunuyordu. Yol boyu, açık ve kapalı olmak üzere 46 farklı noktada yer alan otoparkların arasında Ankara Kalesi, Anafartalar Caddesi, Hacettepe, Tunus, Kennedy, Bestekar, Tunalı Hilmi, Kumrular, Meşrutiyet, Olgunlar, Oran One Tower ve Panora alışveriş merkezleri bölgesi, AŞTİ, Çukurambar, Batıkent gibi bazıları faal bazıları faal olmayan otoparklar yer alıyordu.

Haberin Devamı

BELTAŞ’ın çekilme talebini ABB Meclisi uygun görmedi

RÜZGARLI’DA OTOPARK CİNAYETİ YAŞANMIŞTI

ABB’nin geçmişte üçüncü şahıslara kiraladığı yol boyu otoparklar nedeniyle kentte cinayet yaşanmıştı. Rüzgarlı Caddesi’nde yol boyu ücretli otoparklar yüzünden otopark çalışanları ile esnaflar arasında zaman zaman gerginlikler çıkmış, uygulamayı istemeyen bölge esnafı 9 Temmuz 2015’te tepki yürüyüşü yapmıştı. Çok sayıda esnafın katıldığı yürüyüş sırasında otoparkçılardan olduğu belirtilen bir kişi grubun üzerine ateş açmış 21 yaşındaki Mehmet Karagöz hayatını kaybetmişti. Yaşanan cinayet sonrası yol boyu otoparklar ücretsiz olmuştu. Daha sonra ise ABB açık-kapalı, katlı ve yol boyu otoparkları BELTAŞ bünyesinde ANPARK markası ile kendisi işletmeye başlamıştı.

23 MAYIS 2023

Haberin Devamı

BELTAŞ’ın çekilme talebini ABB Meclisi uygun görmedi


BELTAŞ’ın kentte belediyeye ait işlettiği tüm otoparkların işletmeciliğinden çekilme kararını ilk olarak Hürriyet Ankara duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!