BELTAŞ otoparklardan çekiliyor

Güncelleme Tarihi:

BELTAŞ otoparklardan çekiliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2023 17:02

ABB’nin şirketi BELTAŞ kentte belediyeye ait işlettiği tüm otoparkların işletmeciliğinden çekilme kararı aldı. Şirketin talebi onaylanırsa ABB otoparkları yeniden kiraya verebilecek. Böylece başkentte yıllar önce olduğu gibi yeniden caddelerdeki yol boyu otoparklar da dahil belediye otoparklarında özel otopark işletmeciliği geri dönmüş olacak.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) ait olup, belediye şirketi BELTAŞ tarafından işletilen otoparklarla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. BELTAŞ, kentte işlettiği tüm otoparkların işletmeciliğinden feragat etti.

25 YILLIĞINA BELTAŞ’A DEVREDİLMİŞTİ

Mülkiyeti veya tasarrufu belediyeye ait olan otoparkların işletme hakkı iki yıl önce ABB Meclisi kararıyla 25 yıllığına BELTAŞ’a devredilmişti. BELTAŞ Genel Müdürlüğü, 8 Mayıs’ta ABB’ye gönderdiği resmi yazıda yönetim kurulu kararı ile bu otoparkların işletme hakkından feragat edildiğini bildirdi.

BELTAŞ otoparklardan çekiliyor

KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLÜP MECLİS’E GELECEK

Belediye yönetimi de BELTAŞ’a devredilen ancak şirket yönetim kurulu kararı ile işletilmesinden feragat edilen otoparkların işletme hakkının iptali için konuyu ABB Meclisi’ne getirdi. Meclis talebi Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’na gönderdi. Konu, komisyonda görüşülüp yeniden Meclis’e gelecek.

Haberin Devamı

BELEDİYE YENİDEN KİRAYA VEREBİLECEK

ABB Meclisi, şirketin feragat talebini onaylarsa belediye kentte kendisine ait tüm otoparkları yeniden kiraya verebilecek. Böylece başkentte yıllar önce olduğu gibi yeniden caddelerdeki yol boyu otoparklar da dahil belediye otoparklarının tümünde özel otopark işletmeciliği geri dönmüş olacak.

TOPLAMDA 46 OTOPARK

BELTAŞ’ın işletmesinden feragat ettiği, belediyenin kiraya vermek istediği otoparklar Altındağ, Çankaya, Beypazarı ve Yenimahalle’de bulunuyor. Otoparklar yol boyu, açık ve kapalı olmak üzere 46 farklı noktada yer alıyor.
Bunların arasında Ankara Kalesi, Anafartalar Caddesi, Hacettepe, Tunus, Kennedy, Bestekar, Tunalı Hilmi, Kumrular, Meşrutiyet, Olgunlar, Oran One Tower ve Panora alışveriş merkezleri bölgesi, AŞTİ, Çukurambar, Batıkent gibi bazıları faal bazıları faal olmayan otoparklar var.

ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARA DEVREDİLEN OTOPARKLAR YÜZÜNDEN CİNAYET YAŞANMIŞTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) geçmişte üçüncü şahıslara kiraladığı yol boyu otoparklar nedeniyle kentte cinayet de yaşanmıştı. Rüzgarlı Caddesi’nde yol boyu ücretli otoparklar yüzünden otopark çalışanları ile esnaflar arasında zaman zaman gerginlikler çıkmış, uygulamayı istemeyen bölge esnafı 9 Temmuz 2015’te tepki yürüyüşü yapmıştı. Çok sayıda esnafın katıldığı yürüyüş sırasında otoparkçılardan olduğu belirtilen bir kişi grubun üzerine ateş açmış 21 yaşındaki Mehmet Karagöz hayatını kaybetmişti. Yaşanan cinayet sonrası yol boyu otoparklar ücretsiz olmuştu. Daha sonra ise ABB açık-kapalı, katlı ve yol boyu otoparkları BELTAŞ bünyesinde ANPARK markası ile kendisi işletmeye başlamıştı.

Haberin Devamı

10 TEMMUZ 2015

BELTAŞ otoparklardan çekiliyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!