Belediye sobayı sökecek kombiyi takacak

Güncelleme Tarihi:

Belediye sobayı sökecek kombiyi takacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2023 16:16

Keçiören Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın fon desteğiyle ilçede soba kullanan ihtiyaç sahibi vatandaşlara doğalgaz dönüşüm desteği verecek. Belediye, vatandaşların tesisatını yapıp, kombilerini takacak. Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Ankara zehir soluyor. Bunu kent genelinde zorunlu hale getirip yaygınlaştırmak lazım” dedi.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Keçiören Belediyesi, ilçede ihtiyaç sahibi olan ve kömür sobası kullanılan evleri kombi ve doğalgaza kavuşturmak için harekete geçti. Bakanlık belediyeye dönüşüm için fon desteği sağladı. Ankara’da soba kullanımından kaynaklı hava kirliliğine dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, detayları Hürriyet Ankara’ya anlattı:

Belediye sobayı sökecek kombiyi takacak

ANKARA ZEHİR SOLUYOR

“Ankara, Türkiye’de havası en kirli olan şehirlerin başında geliyor maalesef. Ankara’da hava kirliliği, Dünya Sağlık Örgütü verilerinin 4-5 kat üstünde. Ankara’da özellikle akşam saatlerinde görüyoruz hava bayağı kirli. Ankara Türkiye’mizin Cumhuriyet’imizin başkenti, böyle bir şey olmaz. Ankara zehir soluyor. Sonra ‘kanser vakaları arttı’ deniliyor işte bir nedeni de bu. Bu herkesi ilgilendiren ciddi bir problem. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’mız Sayın Murat Kurum sağ olsun bu durumdan vatandaşlarımızı kurtarmak için belediyelerle iş birliği yapıp destek veriyor. Belediyemize de o kapsamda bir destek verdi. Doğalgaz kömürden daha ucuz şu anda. Kömürün tonu 6 bin 500 lira, doğalgazda bin lirayla bir ev idare edebilir. Doğalgazda evin her tarafı sıcak oluyor, kömürlü sobada ise belli bölgeler ısıtılabiliyor. Medeniyet, sağlık ve yaşam adına bu çok önemli bir proje.

Haberin Devamı

Belediye sobayı sökecek kombiyi takacak

DÖNÜŞÜM ZORUNLU OLMALI

Sobadan kombiye bir dönüşüm çalışması yapacağız. Önce müracaatları alacağız. İmkânı olmayan vatandaşlarımızın kombisini biz yapacağız. Tesisatını yapıp, kombisini takıp teslim edeceğiz. Burada kıstas maddi durumu olmayıp soba kullanan vatandaşlar. Doğalgaz olan şehirlerde tamamen artık dönüşümlerin zorunlu olması lazım. Ankara’nın hepsinde hava kirliliği var. Çankaya da aynı Yenimahalle de Keçiören de aynı. Bunu kent genelinde zorunlu hale getirip yaygınlaştırmak lazım. Keçiören genelinde biz bunu yapacağız. Bakanlığın bu projesi bana göre çok isabetli, insan odaklı, doğru bir proje. Bu durumda olan vatandaşlarımız belediyeye müracaatlarını yapabilirler.”

BAKMADAN GEÇME!