Bekle bizi İtalya

Güncelleme Tarihi:

Bekle bizi İtalya
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 14:00

Geçen yıl ABD’de düzenlenen yarışta 3’üncü olan Atılım Üniversitesi’nin elektrikle çalışan aracı, bu yıl ise İtalya’da piste çıkacak. Mühye’de son kontrolleri yapılan öğrenciler yarış gününü bekliyor.

Haberin Devamı

 

Atılım Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği öğrencilerinin bitirme projesi olarak 2010’da yapımına başladıkları ‘Devrim’ adlı hybrid araç, 18-23 Temmuz tarihleri arasında İtalya’da düzenlenecek Formula SAE yarışlarında piste çıkıp, Türkiye’yi temsil edecek. İtalya’daki yarışlar öncesinde Mühye’de son hazırlıklarını yapan öğrenciler, iyi bir dereceyle emeklerinin karşılığını almak istediklerini söylediler.
Hürriyet Ankara, ‘Devrim’ adlı hybrid aracın Mühye’deki son kontrollerini ve hazırlık sürüşlerini yakından izledi. Takım Kaptanı Barış Sarı, yaklaşık 7 yıldır son sınıf öğrencilerin otomobil üzerinde çalıştıklarını ve her geçen sene otomobili daha da geliştirdiklerini belirtti. Takımın mekanik kaptanı Gürsu Can ise İtalya’daki yarışın dört etaptan oluştuğunu, otomobilin kabiliyeti ve dayanıklığının bu zorlu parkurda ön plana çıktığını anlattı. Öğrenciler, proje aşamasında ellerinden gelen en iyi otomobili ortaya çıkarma gayretinde olduklarını ve Türkiye’yi en iyi şekilde Avrupa’da teslim edeceklerini de kaydettiler.

Haberin Devamı

GEÇEN YIL 3. OLDULAR

Hybrid Devrim, 2015’te ABD’de yapılan uluslararası yarışta genel klasmanda 39 üniversite arasından 9’uncu oldu ve Fiat-Crysler tarafından verilen en iyi tasarım ödülüne layık görüldü. Araç geçen yıl ise yine ABD’deki yarışta 3’üncü olma başarısını gösterdi. Adını Türkiye’nin ilk yerli otomobili ‘Devrim’den alan ‘Hybrid Devrim’ elektrikle çalışıyor ve saatte 130 kilometre hızı aşıyor.

Bekle bizi İtalya

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!