Bayramınız kemerli olsun

Güncelleme Tarihi:

Bayramınız kemerli olsun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2022 17:27

Başkentte Ramazan Bayramı öncesi şehrin giriş ve çıkış noktalarında trafik denetimleri sıklaştırılırken, Ankara-Eskişehir yolunun 22’nci kilometresindeki denetime katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, “Bu bayram mottomuz ‘Bayramınız kemerli olsun’” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da Ramazan Bayramı öncesi bin 500 polisle kentin giriş ve çıkış noktalarında trafik denetimi gerçekleştirildi, sürücüler kurallara uymaları konusunda uyarıldı. Ankara-Eskişehir yolunun 22’nci kilometresinde gerçekleştirilen trafik denetimine katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, bayram tatili için yola çıkan ve trafik ekipleri tarafından durdurulan sürücüleri telefonla konuşmamaları ve emniyet kemerlerini takılı tutmaları konusunda uyardı. İnce, araçlarda bulunan çocuklara ise kırmızı düdük hediye ederek, hatalı sürüşlerde ailelerini uyarmalarını istedi.

Bayramınız kemerli olsun

Sürücülere rehberlik ettiklerini vurgulayan İnce, şunları söyledi:

Haberin Devamı

TÜM TEDBİRLERİ ALDIK

"Onlara tekrar hatırlatmalarda bulunduk. Bütün amacımız bayramın huzur içerisinde geçirilmesini sağlamak, kazaların sıfıra indiği günleri hep birlikte yakalamak. Eğer istersek, bunu vatandaşlarımızla yapabiliriz diye düşünüyoruz. Çünkü bunu yapabilmek için aşırı hız yapmamak gerekiyor. Araç kullanan sürücülerin cep telefonunu kullanmamaları gerekiyor. Hem ön hem arka koltuktaki yolcuların mutlaka kemer takmalarını öneriyoruz. Havadan denetimler yoğunlaştırıldı. Hız ve motosiklet denetimlerine de bayramda ekstra önem verilecek. Trafikte gerekli tüm tedbirleri aldık. Bu bayram mottomuz 'Bayramınız kemerli olsun.'”

9 MAYIS’A KADAR SÜRECEK

Ankara-Konya Otoyolu’nda denetime katılan Trafik Şube Müdürlüğü Ekipler Amir Yardımcısı Uğur Denek ise “Ankara’ya girişlerin tamamında uygulama noktaları kurduk. Alınan tüm tedbirlere rağmen yaşanabilecek olumsuzluklara da kararlılıkla müdahale edip yerinde çözüm bulup değerlendireceğiz” dedi. Bayram süresince kentte görev yapacak 22 bin 491 personel, vatandaşın herhangi bir olumsuz durum yaşamaması için mesai harcayacak. Kentin birçok bölgesine kurulan kontrol noktalarındaki trafik ekipleri denetimlerini 9 Mayıs Pazartesi gününe kadar 7 gün 24 saat sürdürecek. Başta beş ana taşıyıcı yol olmak üzere şehir içinde ve dışında görevlendirilen polis ve jandarma ekipleri vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için yoğun mesai harcarken denetimlerde; sivil, drone, helikopter ve motorlu ekipler de görev alacak.

Haberin Devamı

Bayramınız kemerli olsun

HELİKOPTERLER GÖREV BAŞINDA

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı tarafından Ankara’da havadan helikopterli trafik denetimi gerçekleştirildi. Denetimlerde, hız sınırını aşan, şerit ihlalinde bulunan, emniyet kemeri takmayan ya da cep telefonuyla konuşan sürücüler veya yolcular karadaki ekiplere bildirilerek, gerekli cezai işlemler uygulanıyor. Olumsuz olayların önüne geçmek için yoğun mesai harcayan ekipler, kentin en yoğun bölgelerinden olan Ankara-Samsun, Ankara-Konya ve Ankara-Eskişehir karayolları denetimlerini en üst seviyede tutuyor. Bayram sonuna kadar helikopterlerle 100 saatlik uçuş planlanıyor. Ali NARGÜNER-Cem GEÇİM/İHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!