Bayram rotası

Güncelleme Tarihi:

Bayram rotası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2023 15:14

Bazı kent sakinleri Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçirmeyi tercih ederken bazıları da Ankara’da kaldı. Ankara’da bulunanların doğanın güzelliklerini keşfetmek için çok uzaklara gitmesine de gerek yok. Başkentin çevre ilçeleri, kentin yoğun temposundan uzaklaşarak dinlenmek ve rahatlamak isteyenler için birçok seçenek sunuyor. İşte Ankara’nın çevresinden 7 rota...

Haberin Devamı

AYAŞ

Bayram rotası

Ankara kent merkezine 58 kilometre uzaklıktaki Ayaş, dutu, domatesi, kaplıcaları ve doğal güzellikleriyle olduğu kadar artık yamaç paraşütüyle de biliniyor. Kumludoruk Tepesi’ne akın eden yamaç paraşütü tutkunları 350 metre yükseklikteki tepeden uçarak, Ayaş manzarasını havadan seyrediyor. Ayaş’ta Karakaya Kaplıcası ve Ayaş içmelerinin mineralli, radyoaktifli suları ile bu bayramda sağlıklı bir tatil geçirebilirsiniz.

MUTLAKA TADIN

- Ayaş kapaması

ALMADAN DÖNMEYİN

-Ayaş domatesi
-Ayaş kirazı
-Ayaş dutu


BEYPAZARI

Bayram rotası

Haberin Devamı

Kent merkezine 103 kilometre uzalıkta olan Beypazarı’nda ister tarihi Beypazarı evleri arasında gezinti yapın ister İnözü Vadisi, Eğriova ve Tekke Yaylası’nda yürüyüşe çıkın. Doğa yürüyüşleri yaparken fotoğraf çekebilir ve sonrasında da yöresel yemekleri tadabilirsiniz.

MUTLAKA TADIN

Bayram rotası

-Beypazarı sarması
-Beypazarı baklavası
-Beypazarı güveci

MUTLAKA ALIN

-Havuç-havuç suyu-havuç lokumu
-Beypazarı kurusu
-Telkari

BALÂ

Bayram rotası

Ankara’nın güneyinde yer alan ve kent merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan Balâ’da çam ormanlarıyla kaplı Beynam ormanlarını gezebilirsiniz. Uzun yıllardan beri koruma altına alınan Beynam ormanları, yaklaşık 420 çeşit bitkiyi içinde barındırıyor. Yürüyüş parkuru, yürüyüş patikaları ve dinlenme tesislerini kullanarak stres atabilirsiniz.

MUTLAKA GÖRÜN

-Beynam Atatürk Evi Müzesi

MUTLAKA TADIN

-Balâ tavası

ÇAMLIDERE

Bayram rotası



Şehir merkezine 108 kilometre uzaklıkta olan Çamlıdere, ziyaretçilerine adeta Karadeniz tabiatını yaşatıyor. Kültür turizmi ile de iddialı olan Çamlıdere müzeleriyle de dikkat çekiyor. Yürüyüş yapmak ya da sessiz ve temiz bir ortamda iyi vakit geçirmek için Aluçdağı Milli Parkı’na ya da Çamkoru Milli Parkı’na gidebilirsiniz. Bunların yanında Kirazlı, Kapaklı, Tepebaş, Yağlıcaaluç Yaylası, Alakoç Yaylası, Benli Yaylası, Bakırlı Yaylası, Buğralar Yaylası, Yediören Yaylası ve dağları da tabii güzellikler açısından görülmeye değer yerler.

Haberin Devamı

MUTLAKA GİDİN

-Doğa ve Hayvan Müzesi
-Çamlıdere Kültür Evi
-Soba Müzesi
-Şeyh Ali Semerkandi Müzesi
-Semerkandi Evi ve Kutsal Emanetler Müzesi
- Oyun ve Oyuncak Müzesi
- Çamkoru Tabiat Parkı
- Aluçdağı Milli Parkı

MUTLAKA TADIN

-Höşmerim tatlısı

NALLIHAN

Bayram rotası



Kent merkezine 134 kilometre uzaklıkta dağ ve tepelerle kaplı olan Nallıhan, ormanlarıyla da yeşil bir tabiata sahip. Fotoğraf tutkunu olanların da uğrak yerlerinden olan ilçede yer alan Kız Tepesi, çökelme ortamının özelliklerini yansıtan sarı, kahverengi ve kırmızı tabakaların üst üste gelmesiyle adeta renk cümbüşü sunuyor. Bünyesinde birbirinden farklı kuş türlerini barındıran Kuş Cenneti ile Nallıhan Yolu üzerindeki Sarıyar Barajı’nda manzaranın ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı

MUTLAKA GİDİN

-Uyuzsuyu Şelalesi
-Nasuh Paşa Camisi
-Nallıhan Evleri

MUTLAKA ALIN

-Nallıhan iğne oyaları

ÇUBUK

Bayram rotası


Kent merkezine 41 kilometre uzaklıkta olan Çubuk’ta doğa ile iç içe zaman geçirebilirsiniz. Karagöl Tabiat Parkı’na giderek büyüleyici bir güzelliğe sahip olan alanda doğa yürüyüşü ya da trekking yapabilirsiniz. Yöre halkı tarafından ‘dipsiz’ olduğu söylenen göl nedeniyle Karagöl ismini alan tabiat parkı, doğal orman dokusu ve eşsiz manzarasıyla fotoğraf tutkunlarının da gözdesi.

MUTLAKA GİDİN

- Hacılar Köyü Şelalesi

MUTLAKA TADIN

-Homaça

ALMADAN DÖNMEYİN

- Çubuk turşusu
- Çubuk vişnesi

KIZILCAHAMAM

Haberin Devamı

Bayram rotası



Şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta olan Kızılcahamam, karaçam, sarıçam, kayın, meşe ve ardıç ağaçları ve her mevsim farklı görüntüler içermesiyle hem Ankaralıların hem de şehir dışından gelenlerin oldukça ilgisini çekiyor. Soğuksu Milli Parkı ve park içinde bulunan termal su kaynakları, trekking rotaları, kampçılık alanları, ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor. Öte yandan, Bolu-Gerede çıkışına yakın bir konumda bulunan Şahinler Tabiat Parkı da doğa yürüyüşleri, dağ tırmanışı, fotoğraf çekimi gibi ihtiyaçlara cevap verebilecek potansiyele sahip eşsiz bir güzelliğe sahip.

MUTLAKA GİDİN

Haberin Devamı

-Kızılcahamam kaplıcaları
-Mahkemeağacin yeraltı kültürel jeositi

MUTLAKA ALIN

-Kızılcahamam Bazlaması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!