Bayram Ankara’sında alternatif seçenekler

Güncelleme Tarihi:

Bayram Ankara’sında alternatif seçenekler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2018 15:11

Dokuz günlük uzun bayram tatili nedeniyle pek çok vatandaş, memleketlerine veya tatil bölgelerine gitti. Ankara’da kalanlar ise şehrin bu sessiz ve sakin halinin keyfini çıkarıyor. Kimilerine göre Ankara’nın bu tenha hali, şehri keşfetmek ve tadını çıkarmak için en uygun zaman.

Haberin Devamı

Bayram tatilini Ankara’da geçirecekler için pek çok seçenek bulunuyor. Parkları, müzeleri, tarihi durakları, eğlenme mekânları, restoran ve kafeleriyle Başkent, keyifli vakit geçirebilmeniz için sayısız imkân sunuyor. Kurban Bayramı tatilini Ankara’da geçiren bazı vatandaşlar da, Gençlik Parkı içerisindeki lunaparka gelerek parkın tadını çıkarıyor.

TARİHİ ANKARA’YI KEŞFE ÇIKIN

Günlük koşuşturmaca içinde yaşadığımız şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmeye çoğu zaman fırsat bulamıyoruz. Bayram tatili ise Ankara’yı yeniden keşfetmek için fırsat olabilir. Tarihi Ankara dediğimiz bölge yani Ankara Kalesi, Ulus ve Hamamönü, müzeleri, göz alıcı tarihi yapıları ve zenginlikleriyle Ankaralıları bekliyor. Bu üç bölgeyi gezmek için bir gün yetmeyebilir. Çünkü Ankara’nın sahip olduğu müzelerin büyük bir kısmı Kale ve Ulus bölgesinde yer alıyor. Hamamönü’nde yapılacak güzel bir kahvaltının ardından Altındağ Belediyesi tarafından restore edilen bölgedeki sokaklarda yürüyüş yapmak oldukça keyifli. Hamamönü sonrası Ankara Kalesi’ne çıkmak tercih edilebilir. Kalenin tarihi sokaklarında yürümek, tarihi hanları gezmek, buradaki hediyelik eşya ve el işi ürünlerin satıldığı dükkanlarda vakit geçirmek şüphesiz, insana Ankara’da değil de turistik bir şehirdeymiş hissi yaşatıyor.

Haberin Devamı

Bayram Ankara’sında alternatif seçenekler

MÜZELERDE TARİH VE SANAT TURU

Ankara, ‘Kültür Şehri’ unvanını fazlasıyla hak ediyor. Şehrin kültür hayatında müzelerin yeri ise yadsınamaz. 50’den fazla müzeyi bünyesinde barındıran Ankara, bu özelliğiyle Türkiye’nin en çok müzesine sahip şehirlerinden biri. Bu müzelerin büyük bir kısmı bayram tatilinin üçüncü ve dördüncü günü ile hafta sonu açık olacak. Tarih meraklısıysanız, müzeleri gezmek için en uygun zaman şimdi. Daha çok tarihi Ulus bölgesinde ve Ankara Kalesi’nde bulunan müzeler, ziyaretçilerini tarihin derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Ankara Kalesi, şehrin en önemli müzelerine ev sahipliği yapıyor. Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi ile Rahmi M. Koç Müzesi, yan yana Ankaralılara hizmet veriyor. Dünyanın farklı ülkelerinden özel satranç takımlarının sergilendiği Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Türkiye’nin ilk ve tek açık hava köy müzesi olma özelliği taşıyan Altınköy, ziyaretçilerini bekliyor.

Haberin Devamı

EYMİR’DE BİSİKLET, AHLATLIBEL’DE UÇURTMA

Başkent Ankara, çevresinde bulunan Mogan, Eymir, Mavigöl gibi doğal göllerinin güzelliğinin yanı sıra yapılan rekreasyon alanlarıyla da Ankaralıların ve turistlerin gezip dinlenebileceği bir imkan sağlıyor. Şehrin dört bir yanına dağılan ve doğayla başbaşa kalma imkanı sağlayan parklar, bayram tatilini Ankara’da geçirecekler için güzel alternatifler sunuyor. Eymir Gölü etrafından bisiklet turu ve sonrasında kahvaltı, Ahlatlıbel’de uçurtma uçurmak, Seğmenler Parkı’nda ağaçların gölgesinde şehri izlemek, Kurtuluş Parkı’nda gezinti yapmak, Kuğulu Park’ta ördek ve kuğulara yem vermek, ruhunuzu dinlendirmek için birebir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!