Batıkent ve Eryaman 21.00’den sonra ringsiz

Güncelleme Tarihi:

Batıkent ve Eryaman 21.00’den sonra ringsiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2013 00:00

Taksim Gezi Parkı eylemleri başladığından beri akşam 21.00’den sonra Batıkent ve Eryaman’da ring seferlerinin yapılmaması vatandaşın tepkisine neden oldu. Batıkentliler, bölgenin ‘cezalandırıldığını’ ileri sürerken, otobüs şöförleri, “Eylemciler yol kapatıyor, sefer yapamıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Batıkent ve Eryaman’da yaşayan vatandaşlar, yaklaşık 25 gündür devam eden otobüs sıkıntısına tepki gösterdi. Akşam 21.00’den itibaren Batıkent ve Eryaman’da ring otobüslerinin yanı sıra, bölgede sefer yapan otobüslerin çalışmadığını dile getiren vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne isyan etti. Metrodan çıktıktan sonra Batıkent ve Eryaman’a giden hiçbir otobüs seferi yapılmadığını ifade eden çevre sakinleri, şunları söyledi:

TAKSİCİLER 10 TL İSTİYOR

“Büyükşehir Belediyesi bu bölgelere otobüs göndermemek için Gezi Parkı protestolarının arkasına saklanıyor. Akşam 21.00’den sonra metroyla Batıkent son durağa gelen vatandaşlar evlerine gidemiyor. Bu durumu fırsat bilen taksiciler de bu bölgeye gelip vatandaşları Batıkent içine götürmek kişi başı 10 TL isteyerek taksi-dolmuş yapıyor.”

Haberin Devamı

TAKSİM’DE BİLE OTOBÜS VARDI

Batıkent otobüslerini kullanan bir vatandaş ise, 25 gündür çektikleri bu çile için Gezi Parkı olaylarının bahane edilemeyeceğini savunarak, “Ben Gezi Parkı protestoları devam ederken bir hafta boyunca Taksim’de kaldım. Çıkan onca olaya rağmen hiçbir otobüs seferi aksatılmadı, her saat boyunca seferler devam etti” dedi. Batıkent ve Eryaman hattındaki otobüs şöförleri de çıkan olaylar yüzünden sefer yapılamadığı söyleyerek, şöyle konuştu:

YOLLARI KAPATIYORLAR

“Biz kesinlikle halkımızı mağdur etmek istemiyoruz fakat elimizden başka bir şey gelmiyor. Gezi Parkı protestoları halen bu bölgede devam etmekte ve protestocular yolları kapatıyorlar, bu yüzden otobüsler çalışmıyor. Bu otobüslerin değeri yaklaşık 700 bin TL ve eylemler esnasında zarar görmesini istemiyoruz. Olay olduğu zaman amirlerimizin talimatına göre seferler duruyor ancak olmadığı zaman işimize devam ediyoruz.”

***

Sınav değil kesintisi zorladı

Oğuz DEMİR

Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi’nde yaklaşık 10 gündür devam eden elektrik kesintisi sınav döneminde olan öğrencileri sıkıntıya soktu. Öğrenciler, kendilerini sınavın değil elektrik kesintisinin zorladığını söyledi.

Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi’nde yaklaşık 10 gündür aralıksız olarak devam eden elektrik kesintisi sınav döneminde olan öğrencileri mağdur etti. Yerleşkede bulunan Atatürk ve Gazi Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören yaklaşık 4 bin öğrenci bir türlü giderilemeyen arıza sebebiyle sıkıntı yaşadı. Elektrik kesintisi sebebiyle devreye sokulan jeneratörün de yeterli olmaması sebebiyle sınav haftasında zorlanan öğrenciler yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istedi.

Haberin Devamı

SÜREKLİ KESİNTİ YAŞANIYOR

Yerleşkede eğitim alan öğrenciler belirli aralıklarla kesinti yaşandığını ifade ederek, “En son 10 gündür sürekli bir kesinti yaşanıyor. Okul yönetimiyle görüştük onlar da durumu Enerjisa’ya haber verdiklerini ve ilgilendiklerini söylediler. Kesintinin sınav dönemine rastlaması bizleri zor duruma soktu. Bizi sınav yerine elektrik kesintisi zorladı” dedi.

60 YILLIK KABLOLAR

Yerleşkenin Çubuk Topçu Alay Komutanlığı tarafından eğitim amacıyla tahsis edildiğini belirten öğrenciler askeri koğuşların derslik yapıldığını ve alt yapının 60 yıllık olduğunu söyledi. Kabloların ve elektrik trafosunun çok eski olması sebebiyle yenilenmesi gerektiğini aktaran öğrenciler şöyle konuştu: “Öğrendiğimize göre Enerjisa’ya haber verilmiş ama Enerjisa’nın ‘Yer altı kablo ölçüm aracı’ için ileri bir tarihe randevu vermişler. Okul yönetimi de kendi imkanlarıyla kesintiyi tespit etmeye çalıştı. Yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

***

Parislilerin de çukuru var

Mert Gökhan KOÇ

Paris Caddesi’ndeki Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait Adviye Fenik Çocuk Bakımevi’nin önünde oluşan çukur, vatandaşları korkuttu. Çocuk Bakımevi’nin kapısının önündeki asfaltta oluşan yarım metre derinliğindeki çukura kimse düşmemesi için boya kovaları ve demir çubuklarla önlem alan çevre sakinleri, yoldan geçenlerin büyük tehlike atlattığını savunarak, şöyle konuştu:

ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKELİ

“10 gün önce oluşan bu çukur için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmamıza rağmen halen ilgilenen olmadı. Çocuk Bakımevi’nin önünde olması da çok büyük tehlike arz ediyor. ABD Büyükelçiliği’nin 100 metre yakınında bulunan bu yer, Çankaya’nın en işlek caddelerinden birisidir. Yolun hemen yanındaki bu çukur özellikle gece saatlerinde araç sürücülerine zorluk çıkarıyor. Tatsız bir kaza yaşanmadan bu sorun çözülsün.”

***

Haberin Devamı

VATANDAŞIN OBJEKTİFİNDEN

Bülbülderesi karanlıkta kaldı

Başkent’in önemli caddelerinden Bülbülderesi Caddesi’nde 46 numaralı apartmanın önünü gaz kaçağı var diye gelip kazdılar, kazarken su borusunu patlattılar. Onarımın ardından günlerce çukuru kapatmadılar. Aynı bölgede ssokak lambası 4 ayı aşkın süredir yanmıyor, en az yirmi kere aradık bildirdik. Caddenin o bölgesi karanlık hırsızların en sevdiği ortam. İlhami NALBANTOĞLU

Köpekler oğluma saldırdı

İnönü Mahallesi’ndeki Haslet Parkı yakınlarında başı boş köpekler gezemektedir. Bu köpekler özellikle sabahları yoldan geçenlere saldırmaktadırlar.
25 Haziran’da da bu başı boş köpeklerden 2 tanesi 17 yaşındaki oğluma saldırdı, kol ve bacaklarında yaralanma meydana geldi. Yenimahalle Belediyesi’nin konu ile ilgilenmesini istiyorum. Halil CANBAZ

Haberin Devamı

Çöplerle iç içe çocuk parkı

Yenimahalle’deki Kutlutaş Kardeşlik Parkı’nın hemen yanındaki çöp dağı bölgedeki bütün vatandaşları rahatsız ediyor. Çocukların koşup oynadığı yerlerde bu görüntülere izin verilmesi, Başkent’te belediyecilik anlayışına yakışmıyor. Nermin BOSTANCI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!