Başkentray çalışmaları Sıhhiye’den başladı

Güncelleme Tarihi:

Başkentray çalışmaları Sıhhiye’den başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 15:04

Başkentray projesi kapsamında yıkılması planlanan demiryolu köprüleri ve geçitlerinin çalışmalarına Sıhhiye’den başlandı. Hacettepe Hastanesi Acil servisi önündeki demiryolu köprüsü, aşama aşama kaldırılırken, diğer köprülerin yıkımı için de raylar sökülüyor.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından gerçekleştirilecek Başkentray projesi kapsamında Ankara-Kayaş istasyonları arasında kalan demiryolu köprüleri ve geçitlerinin yıkımına Sıhhiye’den başlandı. 15 Temmuz günü başlayan çalışmalarda ilk olarak Hacettepe Hastanesi Acil servisi önündeki demiryolu köprüsünün yıkımı için adım atıldı. Daha önce yapılan açıklamada iki gün sürecek çalışma boyunca bölgenin araç trafiğine kapatılacağı duyurulsa da, mağduriyet yaşanmaması için köprünün etaplar halinde yıkımına karar verildi. Dört parçadan oluşan köprünün bir parçası cumartesi gecesi, ikinci parçası da önceki gece söküldü. 

RAYLAR SÖKÜLÜYOR

Hacettepe Köprüsü’ndeki yıkım çalışmaları trafiği etkilemezken, Atatürk Bulvarı üzerindeki Sıhhiye demiryolu ve Altınsoy 1-2 geçitlerinin yıkımı için de ön hazırlık yapıldı. Ekiplerin önceki gün başladığı ray sökme çalışması dün de devam etti. İş makinleriyle rayların söküldüğü köprülerdeki çakıl taşları da kamyonlarla taşındı.
19 Kasım’a kadar sürecek çalışmalar kapsamında Gar ile Kayaş arasındaki demiryolu hattı üzerinde bulunan Sıhhiye, Saime Kadın, Cebeci (Eski Konservatuar yanı) köprüleri, Altınsoy 1-2 geçitleri, Mamak Caddesi, Kayaş Caddesi bağlantı noktaları ve Yemeni Sokak’ta bulunan üst geçit yıkılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!