Başkent'in genç notaları dev finale doğru koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Başkentin genç notaları dev finale doğru koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2009 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediye’nin işbirliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlediği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nda dev finale 11 gün kaldı.

Ankara Hürriyet sayfalarına bugün konuk olan okullar, Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları, Atatürk Lisesi, Çankaya Kılıçarslan Lisesi ve Özel Tevfik Fikret Lisesi...

GRUP FAITH GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL OKULLARI

Hep birlikte heyecanlıyız

GAZİ Üniversitesi Vakfı Özel Okulları, yarışmamıza Scorpions’un Still Loving You isimli şarkısı ve beste dalında da Kayboldum isimli çalışma ile katılıyor.

Okulun müzik öğretmeni Ender Kayaçelik, düşüncelerini şöyle aktardı:

"Geçen sene enstrüman sorunumuz yüzünden yarışmaya katılamadık. Bu sene kalabalık bir grup halinde yarışmaya katılıyoruz. Öğrencilerime güveniyorum. Onlar gibi ben de ayrı bir heyecan içindeyim. 3 yıldan beri bu öğrencilerle beraberiz. Okul müdürümüz Hamdi Ünlü başta olmak üzere tüm idareciler bize tam destek veriyorlar."

GRUPKARTI

nTuğrul Ay/Gİtar: İleride ekonomist olmak istiyorum. Müzik benim için hobi olarak kalacak. Müziğe 8. sınıfta başladım.

nNeris Ataç/Klavye: Felsefe ve sosyoloji alanında bir meslek sahibi olmak istiyorum. 5 yaşında piyano çalarak müziğe başladım. İleride müziği hobi olarak devam ettirmeyi düşünüyorum.

nAhmet Akyol/Gitar: Hukuk fakültesi okumak istiyorum. Müziği üniversitede hobi olarak devam sürdüreceğim. Müziğe 4 yıl önce elektro çalarak başladım.

nCan Bilici/Gitar: Uluslararası ilişkiler okumak istiyorum. 6 yıldır gitar çalıyorum. Lisedeki öğretmenlerim sayesinde müziğe başladım. Gitarın yanında söz-beste yapıyorum.

nİlhan Bulgurlu/Bateri: Üniversitede mimarlık bölümü okumak istiyorum. Müziğe 1 sene önce kursa giderek başladım. Babam da eskiden müzik ile uğraşıyordu ve beni o teşvik etti.

nİlgin Demir/Vokal: İleride Adli Tıp’cı olmak istiyorum. Ne şekilde olursa olsun müzik her zaman hayatımda yer alıcak. Müziğe öğretmenlerimin sesimi dinlemesi ile başladım. Lise hayatım boyunca vokallik yapıyorum.

nOrkan Çamlıbel/Gitar: Uluslararası ilişkiler okumak istiyorum. 4 yıldır müzik ile ilgineiyorum. Eskiden müzik dinlemezdim. Lise 1’de bir enstrüman çalma zorunluluğu getirildi. Ben de gitar ile başladım.

nSena Şahin/Keman: İleride işinde başarılı bir sanatçı olmak istiyorum. Müziğe ablam sayesinde başladım. Ablam gitar çalardı. Ben de bir esntruman çalmaya kadar verdim ve ben de keman çalmaya başladım.

GRUP ÇAKIL ÇANKAYA KILIÇARSLAN LİSESİ

İyi derece bekliyoruz

GENÇ Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’na bu yıl ilk defa katılacak olıan Çankaya Kılıçarslan Lİsesi, Kerim Tekin’in Kar Beyazdır Ölüm isimli şarkısının yanısıra, Vakit Varken isimli besteleri ile şansını deneyecek.

Okulun müzik öğretmeni Gaye Ülkü, "Bu yarışmanın gençlerimize çok faydalı olacağına inanıyorum. Öğrencilerimize güveniyorum ve yarışmadan iyi bir dereceyle ayrılacaklarını düşünüyorum" dedi.

GRUPKARTI

n Ege Çakır/Gitar: Üniversitede bilişim sistemleri ile ilgili eğitim görmek istiyorum. Müzikle ilgilenmeye babamın aldığı gitar sayesinde başladım.

n Oğulcan Çelik/Piyano:Üniversitede konservatuvar eğitimi almak ve bir opera sanatçısı olmak istiyorum. İlkokul 1. sınıfta kuzenimin aracılığıyla çalmaya başladığım klavye ile müziğe ilk adımımı atmıştım.

n Burak Kılıç/Bas gitar: Gelecekte bilgisayar mühendisi ya da müzik öğretmeni olmak istiyorum. Babamın teşviki ile gitar çalmaya başladım.

n Serhan Atay/Klarnet: Konservatuvar eğitimi almak ve büyük müzisyenlerle çalışmak istiyorum. Müzikle ilgilenmeye 7 sene önce gitarla başladım.

n Orhan Fuat Kılıç/Gitar-vokal: İleride müzikle iç içe bir meslek hayatı hedefliyorum. İlkokuldan beri farklı korolarda şarkı söyleyerek müzikle ilgilenmeye başladım.

n Kardelen Oya Avşar/Davul: Gelecekte veteriner olmak ve müzikal anlamda kendimi geliştirmek istiyorum. Ritme olan sevgim ve kızların bateri çalamayacağına dair önyargıyı kırma isteğimin etkisiyle 3 yıl önce müzikle ilgilenmeye başladım.

GRUP APOLLON TEVFİK FİKRET LİSESİ

Hürriyet’e teşekkürler

YARIŞMAYA kalabalık bir ekiple katılacak bir diğer okul da, Özel Tevfik Fiket Lisesi.. Grup Apollon, Consuelo Valazquez’in unutulmaz eseri Besame Mucho ve beste dalınd ada Elele isimli çalışmaları ile yarışacak.

Okulun müzik öğretmeni Erkan Talşık, "Bu yarışmanın öğrencilerin sosyalleşmelerinde ve kendilerini ifade etmelerinde gerçekten büyük rol oynayacağını düşünüyorum. Hürriyet’e böyle bir yarışma düzenlediği için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

GRUPKARTI

n Barış Kaan Bek/Bateri:Üniversitede uluslararası ilişkiler eğitimi almak ve meslek hayatımın yanında müziğe de hobi olarak devam etmek istiyorum. Müzikle ve perküsyonla ilgilenmeye 7 yıl önce kendi çabasıyla başladım.

n Doruk Karol/Gitar: Üniversitede işletme eğitimi görmek istiyorum. Müzikle ilgilenmeye arkadaşlarım sayesinde başladım.

n Murathan Azgur/Bas gitar: Üniversitede işletme ya da iktisat üzerine eğitim almak, bunun yanında müzisyenliği de sürdürmek istiyorum. Ailemin teşvikiyle klasik gitara başladım, 1 sene sonra bas gitara geçtim. 3 yıldır bas gitar çalıyorum.

n Ogün Er/Piyano: İleride bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Müzikle ilgilenmeye küçük yaşlarda bana alınan piyano sayesinde başladım.

n Dilan Sıla Aslan/Vokal: Gelecekte Arjantin’e giderek tango üzerine uzmanlaşmak ve bununla ilgili kitaplar yazmak istiyorum. Müzikle ilgilenmeye klasik gitar çalarak başladım.

n Biriz Özbakır/Vokal: Gelecekte dünya çapında tanınan başarılı bir sanatçı olmayı hedefliyorum. Müzisyenlerden oluşan bir aile ortamında yetişmem, müzikle ilgilenmeye başlamamda temel etken oldu.

n Bensu Tekin/Saksafon: Planladığım her şeyi gerçekleştirebileceğim bir gelecek hedefliyorum. Küçük yaşlarımdan itibaren her türü dinleyerek müzikle ilgilenmeye başladım.

n Yağmur Lalin Akhan/Trompet: İleride bir üniversitenin hukuk fakültesinde öğretim görevlisi olmak istiyorum. 3 yaşında halamın aldığı piyanoyla başladığım müzikal çalışmalarıma klarnet ve trompetle devam ediyorum.

n Eylül Yıldırım/Alto saksofon: Üniversite için kesin bir hedef belirlemedim, ancak ne olursa olsun müziğe devam etmek istiyorum. Küçük yaşlarda piyanoyla müziğe adım attım ve sonrasında klarnet ile saksofon çalmaya başladım.

n Arif Can Sayın/Dansçı: İleride mimar olmak istiyorum. Küçük yaşlarımda gittiğim gitar kursları sayesinde müzikle uğraşmaya başladım ve sonrasında hocalarının yönlendirmesiyle dansla ilgilendim.

n Melis Erten/Dansçı: Üniversitede siyaset üzerine eğitim almak istiyorum. Dansla ilgilenmeye 3 yaşında kreşte başladım.

GRUP YOKAD ANKARA ATATÜRK LİSESİ

Onlar katılsın destek bizden

ANKARA Atatürk Lisesi yarışmada Kurban’ın Yine isimli şarkısı ile sahnede olacak.

Okulun müzik öğretmeni Nezih Başbuğ, şunları söyledi:

"Bu tür sosyal, sanatsal faaliyetler, çocukların hem kişiliklerinin gelişmesinde, hem yeteneklerinin gelişmesinde çok önemli. Ayrıca kendilerini ifade edebildikleri en güzel yollardan bir tanesi. Uğraşsınlar, katılsınlar. Biz de onlara destek olacağız."

GRUPKARTI

n Oğuzhan Erkuş/Bateri: Üniversitede ekonomi eğitimi almak istiyorum.

n İlter Kavlak/Gitar-vokal: İleride bilgisayar mühendisi olmak ve müziğe profesyonel anlamda devam etmek istiyorum. Gitara ilgi duymaya başlamamla birlikte müzikal çalışmalara ilk adımımı atmış oldum.

n Fırat Özata/Gitar: Üniversitede hukuk okumak istiyorum ve müziği de bir hobi olarak sürdürmek istiyorum. Klasik gitarla başladığım müzik çalışmalarına elektro gitarla devam ediyorum.

n Eren Karasulu/Bas gitar: Üniversitede fizik mühendisliği okumayı, ancak müziğin esas mesleğim olmasını istiyorum. Müziğe öncelikle bir dinleyici olarak başladım ve sonrasında enstrümanlara ilgi duydum. Klasik gitarın ardından bas gitarla müziğe devam ettim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!